5 malih trikova uz koje više nećete loše šminkati oči

Foto: Instagram 

ŠMINKA vam se stalno razmazuje oko očiju?
 
To nema veze samo s oblikom vaših kapaka, već i s vašom tehnikom šminkanja koja je, nažalost, loša. Postoji nekoliko make-up trikova koji produžuju trajnost šminke na očima i sprječavaju njeno razmazivanje. Zapamtiti ih i počnite primjenjivati želite li da vaš make-up uvijek izgleda besprijekorno:
 
1. Uvijek koristite primer na kapcima
 
Šminka se na ovom dijelu lica najlakše razmazuje, a kako biste to spriječile, prije sjenila uvijek na kapke nanesite primer. On će spriječiti razmazivanje i nakupljanje make-upa u sitnim naborima te produžiti njegovu postojanost.
 
2. Birajte vodootporne proizvode
 
Kad god je moguće, kupite maskaru ili neki drugi make-up proizvod koji je otporan na vodu jer će se on puno dulje zadržati na licu i neće se baš tako lako razmazati. 
 
3. Šminkajte se otvorenih očiju
 
Mnoge žene zatvaraju kapak na koji nanose sjenilo, no u trenutku kada ga otvore, šminka se odmah nakupi u naborima. Iako je puno teže, radije se našminkajte otvorenih očiju kako bi vam make-up izgledao urednije i duže se zadržao na mjestu. Za dramatičniji look osjenčajte i dio između obrva i kapka. 
 
4. Šminkajte sredinu trepavica
 
Kad nanosite maskaru, nemojte se koncentrirati na unutarnji ili vanjski dio trepavica, već istaknite sredinu. Tako će trepavice izgledati prirodnije i gušće, a maskara se neće razmazati. Tek kada se taj prvi sloj maskare osuši, možete nanijeti još jedan lagani sloj na vrhove trapavica kako biste ih produljile. 
 
5. Koristite kvalitetne kistove
 
Da biste spriječile razmazivanje šminke na kapcima, važno je i kakve kistove koristite. Uložite u kvalitetan set i obratite pažnju da sadrži i kist s kosim vrhom koji će vam omogućiti preciznije šminkanje.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.