5 navika parova koje dovode do prekida

Foto: Malo

SVE su to male stvari o kojima možda ne vodiš dovoljno računa.

1. Pričaš mu iza leđa

Jedna od omiljenih tema na ženskim kavama svakako je i olajavanje partnera. Iako ti se to može činiti sasvim normalno i zabavno, stručnjaci upozoravaju kako takvo ponašanje može biti vrlo opasno, jer s vremenom dovodi do još više kritiziranja partnera i prijezira te se u trenu vaš odnos može naći u velikom problemu.

2. Uspoređuješ ga s drugima


Negativno uspoređivanje partnera s drugima, još je jedan suptilan "poljubac smrti" za vašu vezu pa čak i ako to radiš samo u svojim mislima. Prije nego počneš s takvim ponašanjem, sjeti se kako kod drugih trava uvijek izgleda zelenije. On ne može imati baš sve osobine, koje ti želiš, a možda bi neke druge žene dale sve da njihovi partneri imaju osobine, koje on ima. Savršenstvo jednostavno ne postoji pa se pokušaj više koncentrirati na one stvari koje dobro radi.

3. Nikad se ne zamišljaš u njegovoj poziciji


Baš kao i žene, i muškarci često žele biti shvaćeni i poštovani od strane svojih partnerica pa ako želite da vam veza uspije, s vremena na vrijeme morate naučiti staviti se u cipele onoga drugoga, kada se radi o nekom problemu, kako biste ga učinkovito riješili.

4. Ne govoriš mu što te smeta


Zadržavanje stvari u sebi nikada nije pametno, jer kad-tad će doći trenutak kada će sve te stvari isplivati na površinu, koje on možda neće moći podnijeti. Pa sljedeći put umjesto lažnog osmijeha, odaberi iskreni razgovor, u kojem ćeš mu objasniti što te smeta i na koji način te povrijedio, kako ubuduće to ne bi radio. Jednostavno je: ako mu ne kažeš u čemu je problem, on neće znati da on postoji pa će čitavo vrijeme ponavljati iste greške, zbog čega ćeš se osjećati još gore. Jednako vrijedi i za njega.

5. Ne znaš se zdravo svađati


Svađe su sastavni dio svake zdrave veze, no morate naučiti svađati se pametno. To nipošto ne uključuje vikanje, ružne riječi, udarce ispod pojasa i izvlačenje "prljavog veša" iz prošlosti. Također, ako vidite da nećete riješiti svađu odmah, uzmite stanku, ohladite glavu te nastavite kasnije. Bitno je da riješite problem, a ne da ga riješite u što kraćem roku.
 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.