5 stvari koje moraš znati o spermijima

Foto: M&S

KOLIKO je istine u uobičajenim vjerovanjima?

1. Gutanje
 
"Sjeme ne sadrži bjelančevine niti šećere, koji djeluju kao energetski izvori. Dakle, ne postoji neki zdravstveni razlog ili slična prednost zašto bi to morale raditi, osim užitka", otkriva doktor Abraham Morgentaler za Cosmopolitan.
 
2. Okus
 
"Postoje namirnice koje mogu postići da urin miriše drugačije, kao što su npr. šparoge. No, ne postoji niti jedan znanstveni dokaz da određena hrana može poboljšati okus sperme i tu prije svega mislimo na ananas, za kojeg se čvrsto vjeruje da pomaže u tome."
 
3. Plodnost
 
"Muška plodnost može biti itekako osjetljiva. Zbog toga se muškarcima preporučuje da žive što je zdravije moguće i budu "čisti" od stvari, kao što su droga, alkohol i cigarete, koje smanjuju mušku plodnost.  No, neke priče, kao npr. da vježbanje može smanjiti plodnost i slično, su potpuno neistinite."

4. Količina
 
"Obujam ejakulirane tekućine smanjit će se kad je muškarac dehidriran ili ako je ejakulirao u prethodnih nekoliko sati. Neki lijekovi također smanjuju količinu ejakulata, posebno ako se radi o lijekovima vezanim u prostatu i mokrenje. Ako ste zabrinuti oko količine sjemena, nazovite svog liječnika."
 
5. Izdržljivost
 
"Spermiji nisu toliko izdržljivi pa brzo umiru, kada su izloženi toplini, hladnoći, pH promjenama, sušenju pa i običnoj vodi, a kamoli vodi tretiranoj kemikalijama.  Priče o ženama koje su zatrudnjele u kadi ili putem wc-školjke su upravo to - samo priče."
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.