5 stvari koje možda nisi znala o parfemima i toaletnim vodama

Foto: 123 rf

CVJETNI, voćni, slatkasti, zavodljivi ili romantični...

Ti divni mirisi koji dolaze u zanosnim bočicama najbolji su dodatak osobnosti svake žene, ali samo ako ih znaš izabrati i pravilno nositi.

Ovo su neki podaci koje možda nisi znala o mirisima.

1. Ne znaš razliku između toaletne vode i parfema

Sve mirise nazivaš - parfem? Zapravo velik broj mirisnih izdanja koje kupujemo u parfumerijama dolazi u obliku toaletne vode. Neki proizvođači izbacuju i parfem i toaletnu vodu istog mirisa, a dok neki miriše isto (parfem je koncentriraniji), drugi u toaletne vode ubacuju i neke drugačije sastojke pa se miris može razlikovati. Nekima toaletne vode više odgovaraju upravo zbog prozračnosti i ugodnog mirisa, dok sami parfemi onima osjetljivijeg nosa, mogu biti prejaki.

2. Muški mirisi rade su uglavnom u obliku toaletne vode

Čak i oni jaki i slatkasti, uglavnom su - toaletne vode. Na hrvatskom tržištu prodaje se samo mali broj parfema za muškarce.

3. Miris se nikad ne bi smio trljati na zapešću

Popularni "trik" špricanja mirisa po zapešću i zatim trljanja ruke o ruku zapravo je velika pogreška. Tim postupkom moguće je da će se miris promijeniti pa nećeš moći zaista ocijeniti odgovara li ti ili ne. Pošpricaj ga na ruku, pričekaj desetak sekundi i zatim pomiriši.

4. Parfem se ne bi trebao nanositi na kosu

Čest savjet iz ženskih časopisa trebalo bi izbjegavati. Ok, prije važnog spoja, možeš pošpricati malo parfema po kosi, ali ako to radiš svakodnevno - kosa će ti se isušiti, a nema potrebe za time. Radije odaberi neki mirisni regenerator.

5. Stvarno se možeš naviknuti na svoj miris

Tvoji kolege se guše kada uđeš u prostoriju, a ti ponosno nanosiš još jedan sloj parfema jer misliš da se više ne osjeti? Zaista je moguće naviknuti se na miris koji često nosiš no to ne znači da ga trebaš stalno obnavljati. I dalje su dovoljne iste količine koje si nanosila i kad si ga kupila.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.