5 stvari koje trebaš učiniti kada se osjećaš obeshrabreno na poslu

Foto: Harper's Bazaar

IMA onih dana na poslu, kada se čini kako ništa ne ide onako kako bi trebalo.

Prvo si jutros zakasnila na njega, zaboravila si na važni sastanak pa se ne nisi stigla dovoljno pripremiti, uz to šef te opomenuo zbog pogreške ili dao promaknuće nekome drugome. Ovo je samo dio onoga što ti se može dogoditi tijekom radnog dana, zbog čega se opravdano možeš osjećati obeshrabreno.

Iako vjerujemo kako bi tada najrađe sjela i plakala, neke se stvari u životu moraju odraditi, unatoč problemima. A ako je ovo upravo ono što prolaziš ovih dana, donosimo ti nekoliko korisnih savjeta kako ih preživjeti.

1. Ustani se, obuci se i pokaži se

Nema smisla ostati u krevetu i očajavati, kada se osjećaš kao najgori zaposlenik u povijesti. Najbolji način za borbu protiv takvih osjećaja jest pokrenuti se. Ako je potrebno, varaj samu sebe te se na taj način uvjeri u neke stvari, kako bi pobijedila loš osjećaj. Istuširaj se, obuci nešto lijepo i kreni na posao, uvjeravajući sebe kako si produktivna, jer su tako velike šanse da ćeš i biti. Nitko nikada nije ništa postigao očajavanjem i povlačenjem u sebe.

2. Ne uzimaj stvari osobno

Ponekad ćeš čuti kritiku na svoj i račun svog rada, no sve je to dio posla. Ključ je u tome da ne shvaćaš takve stvari osobno, već kao savjete, koji će ti pomoći da poboljšaš svoj rad. Ne radi se o tebi, radi se o situaciji. Također, to je obično nešto što se može popraviti, kada ukloniš nepotrebne emocionalne osjetljivosti iz jednadžbe.

3. Daj si dopuštenje za neuspjeh

Ljudi se često obeshrabre, kada nešto ne bude onako kako su si zamislili, no i to je sastavni dio karijere. Dajući sebi dozvolu za neuspjeh, znači dati si priliku da otkriješ druge načine za postizanje nekog cilja. Neuspjeh je samo zaobilaznica, koja će te kad-tad u životu izvesti na pravi put.

4. Misli na svoje ciljeve

Sjeti se zašto si prihvatila trenutni posao. Jedan od razloga sigurno je i činjenica kako si nešto htjela postići. Baš zato, ti si tu iz tog razloga, a nekoliko nedaća ne bi te trebalo odvratiti od postizanja cilja.

5. Sjeti se da si i ti nečiji junak

Kada misliš kako ti i tvoj posao ne značite puno, sjeti se da te ovdje još uvijek trebaju. U protivnom, više ne bi imala posao. Nastavi se truditi i raditi nešto više nego što se od tebe traži te uvijek budi dobra prema kolegama. Jednom će ti se itekako isplatiti.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.