8 načina da se osjećaš samopouzdanije na radnom mjestu svaki dan

Foto: Fendi

RADNO mjesto može biti vrlo zastrašujuće.

A kada ti nedostaje samopoštovanja, sve bi ti se moglo činiti još strašnije. Zato, što si sigurnija u sebe, to bolje.

Mi ti donosimo nekoliko načina kako da se osjećaš bolje na poslu, zauzmeš za sebe i na kraju, dobiješ ono što zaslužuješ.

1. Sjeti se svih svojih prednosti


Kada se ne osjećamo samopouzdano, lako se usredotočujemo na svoje mane, a manje na stvari u kojima smo dobri. No, vrijeme je da prestaneš raditi takve stvari. Usredotoči se na svoje izvore snage i podsjećaj se na njih svaki dan.

2. Napravi više nego što se traži od tebe

Iako to možda znači malo više posla nego inače, bolje ćeš se osjećati, posebno kada drugi (tvoj šef) primijete tvoj trud. Vjeruj nam, to je potpuno vrijedan dodatni napor.

3. Nauči priznati da si pogriješila

Znati priznati svoje pogreške i neuspjehe, važan je dio osjećanja samopouzdanja. To je vjerojatno zato što više ne prikrivaš svoje pogreške i radiš na tome da ih popraviš, a ljudi to itekako cijene.

4. Neka se tvoj glas čuje

Iako izgovaranje vlastitog mišljenja ili ideja pred drugim ljudima zvuči zastrašujuće, nemoj dopustiti da te taj strah odvrati od ciljeva, koje želiš postići. Uostalom, posao si dobila kako bi imala pametne ideje pa je vrijeme da ih podijeliš s drugima.

5. Nauči primiti kritiku na pravi način


Sve što trebaš naučiti jest uskratiti svoju reakciju, poslušati povratne informacije, razumjeti što ti osoba govori te joj se zahvaliti na savjetu. Ova taktika je vrlo korisna za izbjegavanje grešaka u budućnosti, a to je i puno bolji način od uzrujavanja.

6. Makni se od uredskih tračeva


Možeš osjećati zabavu u određenom trenutku, no osjećaj krivnje ne radi ništa dobro za tvoje samopouzdanje, a to može ugroziti i tvoju karijeru. "Drama s uredskim tračevima, uvijek će se na neki način odraziti na vas pa to baš nikada nije dobra ideja", upozoravaju stručnjaci.

7. Budi spremna na sve

Započni dan s popisom svojih obaveza, koji je najbolje napraviti večer prije, kako bi mirne glave legla u krevet. Kada si spremna na sve, imat ćeš osjećaj nepokolebljivog samopouzdanja, jer te ništa neće moći uhvatiti nespremnu. A što može biti bolje od toga?

8. Prepoznaj svoja postignuća


Ponekad će pohvala šefa izostati, no to ne znači da ne možeš nagraditi samu sebe za uspješno odrađeni posao. Takve male stvari podsjetit će te na to koliko možeš, što će biti odlično za tvoje samopouzdanje i odličan poticaj za dalje.

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.