8 znakova da vas vaša veza sputava

Foto: Bally

BIT svakog ljubavnog odnosa jest da nas partner nadopunjuje te da nam pomaže da budemo najbolja verzija sebe.

Sve ostalo nije zdrava i kvalitetna veza, a ovo su znakovi po kojima ćete prepoznati jednu takvu.

1. Nije ga briga za vaše ciljeve

Uz obitelj i prijatelje, partner je osoba uz koju biste se trebali osjećati najugodnije, dijeleći svoje težnje. Bez obzira na to koliko su ti snovi ostvarivi, on bi uvijek trebao biti vaš najveći navijač, a ne netko tko će činiti to da sumnjate u sebe.

2. Uvijek ističe vaše nedostatke

Nekako uvijek na dnevni red dolaze vaše mane, odnosno stvari koje vam ne idu od ruke, dok se vaše vrline ne spominju. Neprestane kritike, crvena su zastavica svakog odnosa i ne, on to ne radi kako bi vam pomogao.

3. Ogorčen je zbog vaših postignuća

Kako ističu stručnjaci za ljubavne odnose, neki muškarci jednostavno ne mogu podnijeti uspješne ili uspješnije žene, a to ne mogu ni sakriti. Je li vaš jedan takav?

4. Traži da se odreknete nečega što vam je važno

Što god to bilo, zaključak je uvijek isti: riješite ga se, prije nego odustanete od svih svojih snova, obitelji i prijatelja zbog njega. Tako baš nikada nećete biti sretni.

5. Stalno se svađate oko istih problema

Drugim riječima, oni se očito ne rješavaju, jer u suprotnom, ne bi ih stalno spominjali. Cilj bilo kojeg odnosa, a posebno ljubavnog, jest da idete naprijed, i kao pojedinci i kao par, a ne korak naprijed pa dva nazad.

6. Ljubomoran je

Ako vas partner svako malo optužuje za flert i varanje ili se duri kada se družite s drugim ljudima, to je znak emocionalng zlostavljanja, koje lako može dovesti i do onog fizičkog. Želite li to? Nismo ni mislili.

7. Vaši ideali i ciljevi nisu usklađeni

Kada su vaše vrijednosti, bilo da je u pitanju obitelj, novac, putovanja i slično, u suprotnosti s njegovima, možete vrlo lako i nenamjerno izgubiti iz vida svoje snove. No, znamo da ni to ne želite, već ih želite dijeliti s partnerom. S "onim pravim" to ćete i moći.

8. Imate problema s uživanjem u drugim područjima vašeg života

Ako se vaše nezadovoljstvo vezom počelo širiti i na ostale sfere vašeg života, kao zdravlje i posao, imate ozbiljan problem. No, srećom, on se da lagano riješiti: samo trebate staviti sebe na prvo mjesto i reći mu zbogom. U početku vam neće biti lako, jer je on bio vaša rutina, no s vremenom, shvatit ćete koliko je to bila pametna odluka.

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.