Aleksandra Dojčinović savjetuje: Pronađi idealnu svečanu haljinu za svoju građu

Foto: Press Foto

HRVATSKA dizajnerica Aleksandra Dojčinović žene je osvojila svojim elegantnim i damskim krojevima koji laskaju ženskom tijelu na fin i decentan način, a iz sezone u sezonu svoje obožavateljice uveseljava novim dizajnerskim idejama.

Haljine ove popularne dizajnerice izrazito su tražene od strane celebrity cura, ali i žena koje žele izgledati zanosno, pogotovo u svečanim prigodama poput gala večera, promocija, vjenčanja, koktel zabava...

Upravo zbog toga, Aleksandru smo upitali da samo za čitateljice Index Rougea složi mali savjetnik koji će vam pomoći da pronađete modernu haljinu za svečane prigode koja će odgovarati upravo vašoj građi!

1. Kad su haljine u pitanju, što je apsolutni hit ove sezone?

Retro krojevi i uzorci su apsolutni hit sezone. Haljine A- kroja s bubi kragnicom, plisirane suknje, volani na rukavima, pepita i točkice. Uz svoju omiljenu ovosezonsku haljinu kombinirajte kaput ili bundu dvorednog kopčanja, gležnječe zmijskog uzorka, te torbice i kožne rukavice živih boja.



2. Koji je tvoj ultimativni savjet kad je izbor haljina za posebne prigode u pitanju?

Ako niste sigurne u svoj izbor, uvijek se držite one stare - manje je više. S jednostavnom koktel haljinom lišenom suvišnih detalja i kvalitenom salonkom ne možete pogriješiti. Posebne prilike ne trpe uzorke, svakako je bolji izbor kupiti jednobojnu haljinu iI detaljima je uvijek iznova učinit zanimljivom i u trendu.



3. Što žene trebaju odlučiti prije no što krenu u potragu za idealnom haljinom?

Prije shopinga za svečane prilike, koji je većini dama poprilično stresan, korisno bi bilo malo napumpati samopouzdanje, opustiti se i raspoložiti. Kavica sa prijateljicama ili mini beauty tretman je uvijek dobrodošao, naravno ako vam to vrijeme i prilike dopuštaju.



4. Izrazito su popularne haljine midi dužine, baš kako i one do poda, no mogu li ih svi nositi?


Midi dužina zahtjeva skladnu građu, visoku potpeticu i lijepo držanje. Nije lako nositi ovaj trend. Svaka žena bi treba pronaći idealnu dužinu haljine sukladno građi i visini, radilo se o svečanim prilikama ili svakodnevnici.



5. Kakve bi haljine ove sezone preporučila:

a) Visokim i vitkim curama

Njima gotovo sve pristaje, ipak kratke i uske haljine su najbolji izbor za vitke žene. Midi dužine znaju biti zahtjevne, naručito kod izrazito visokih žena.



b) Ženama koje imaju građu u obliku jabuke

Haljine boho i širokih krojeva im najbolje pristaju. Nikako maksi haljine, vec kraće  kojima  će najbolje naglasiti i izdužiti noge. Ženama ovog tipa građe također izvrsno pristaju baby doll haljine ili pak V izrez bluze i majice.



c) Ženama s građom u obliku kruške

Suknje i haljine rezane u struku, punog kruga u donjem dijelu. Svakako dame ove građe trebaju naglasiti struk i uska ramena te pripaziti da im haljine nisu prekratke. Gornji dio haljine nikako ne bi smio biti prezatvoren, a kod donjeg dijela ne treba pretjerivati sa slojevima.



d) Niskim i sitnim curama

Djevojkama sitne građe savršeno pristaje sve osim širokih maksi haljina. Ako se već odluce za takav tip haljine, sve što trebaju je suziti je tankim remenom u struku ili ispod grudi.


e) Plus-size djevojkama

Lepršave materijale i A kroj rezan iznad grudi, svakako pokriti ruke i pripaziti na dužinu haljine. Plus size dame ne trebaju pretjerivati sa slojevitim oblačenjem niti asimetričnim krojevima čime često dobiju upravo suprotan efekt. Također ne moraju se strogo drzati crne, a ako im je već crna najdrazi izbor trebaju je razbiti jednim dobrim komadom nakita ili torbom žive boje. Premalene ili pak prevelike torbe nisu dobar izbor.

6. Kakve haljine ti najradije nosiš?

Visoka sam pa uglavnom biram kratke haljine koje idealno pristaju uz ravne ciplele ili čizme. Izrazito visoke dame često griješe jer uglavnom biraju široke krojeve haljina i tunika, dok je upravo uska haljina njihov najbolji izbor.



7. Predviđaš li neke nove trendove za sljedeću sezonu? Što ćemo nositi na proljeće?

Jednostavnost se vraća na velika vrata, monotoniju ćemo razbijati torbicama i cipelama sa mnoštvom detalja. Duboki V biti će najpoželjniji modni dodatak svečanoj toaleti, a dnevne haljine će biti na preklop ili pak dvorednog kopčanja.


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.