Anina seksi kuharica: Jeste li probale čaj sa šlagom?

DRAGE naše Rouge kuharice, nismo se stigle ni zasititi  morskih plodova i sladoleda, a već su došli hladniji dani. No, mi se ipak držimo mišljenja da svako godišnje doba ima svoje čari, pa smo se zato ovu subotu bacile na spremanje pite od patlidžana i uživanje u jesenskim danima. Kada dani postanu kraći a večeri hladnije, najdraže nam je sakriti se ispod deke uz nove sezone omiljenih serija i topli čaj. Inspirirane time ovaj put smo upravo čaj pretvorile u desert! Uživajte i  dobar tek.

Pita od patlidžana

Potrebno:

kore za pitu (jedno pakiranje)
1 kg patlidžana
5 jaja
1 kiselo vrhnje
1 žlica vegete
1 vrećica praška za pecivo
papar
peršin
1/2 čaše ulja 
1 čaša mineralne vode

Priprema:

Patlidžan ogulite i ispecite u pećnici. Pustite da se ohladi a zatim ga narežite na kockice. Jaja umutite s vrhnjem a zatim dodajte narezanom patlidžanu. Dodajte vegetu, prašak za pecivo, papar, ulje i peršin. Slažite dvije nauljene kore pa nadjev i tako sve dok ne potrošite sastojke ali završite s korom. Prije pečenja izrežite pitu i prelijte s mineralnom vodom i malo ulja. Pecite 30 minuta na 200 C. 

Čaj sa šlagom

Potrebno:

2 filtar vrećice Indijskog čaja
500 ml vode
200 ml slatkog vrhnja
1 vrećica Vanilin šećera
1 žlica ruma

Priprema:

Napravite indijski čaj po standardnom postupku, prelijte vrećice kipućom vodom i izvadite ih nakon 5 minuta. Slatko vrhnje umutite mikserom u šlag te u njega umiješajte vanilin šećer i rum. Pripremljeni čaj ulijte u šalice te dodajte šlag i ukrasite čokoladom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.