Anina seksi kuharica: Niskokalorični meni za mačkastu figuru

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend za vas smo odabrale naše omiljene specijalitete, pizzu i kolače, ali ovog puta u niskokaloričnom izdanju! Za glavno jelo pripremamo integralnu pizzu s povrćem, a za desert smo odabrale tiramisu bez šećera, no jednako ukusan i jednostavan. Ovaj tjedan pazimo na liniju kako bi bile elegantne poput mačke! Dobar tek.

Integralna pizza na kat

Potrebno:

Tijesto:

400 g integralnog brašna

1 vrećica suhog instant kvasca

5 žlica maslinova ulja

1 žličica soli

250 ml tople vode

Nadjev:

250 g patlidžana

150 g paprike

50 ml maslinova ulja

70 g naribanog parmezana

3.5 dcl umaka od rajčice

100 g mozzarelle

50 g kukuruza šećerca

Priprema:

Brašno pomiješajte s kvascem, uljem, vodom i soli, te zamijesite glatko tijesto. Ostavite pola sata na toplom mjestu kako bi se tijesto diglo. Patlidžane narežite, posolite i pustite da odstoje kako bi ih mogli ocijediti. Paprike narežite te ih skupa s patlidžanima popecite na maslinovom ulju i ohladite. Tijesto podijelite na tri dijela i svaki razvaljajte u krug. Kalup premažite uljem i stavite prvi dio tijesta. Namažite ga s umakom od rajčice te rasporedite po njemu povrće, mozzarellu i parmezan. Poklopite ga drugim dijelom i ponovite redoslijed. Na kraju poklopite trećim dijelom razvaljanog tijesta. Površinu izbodite vilicom i pecite 35 minuta u pećnici na 180°C .

Niskokalorični tiramisu

Potrebno:


200 g piškota

500 g svježeg kravljeg sira

500 ml vrhnja za šlag

2 dl instant bez šećera

malo kakao praha

Priprema:


Posebno izmiksajte vrhnje za šlag i sir a zatim ih ujedinite. Piškote složite u posudu i prelijte ih s decilitrom kavom te premažite kremom od vrhnja i sira. Kremu pokapajte sa žlicom kave te poredajte drugi red piškota, koje također namočite ostatkom kave i nakon toga stavite preostalu kremu. Na kraju pospite kakaom i pustite da se ohladi barem 2 sata u hladnjaku.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.