Anina seksi kuhinja: Damski meni uz punjene palačinke i čokoladni souffle

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote pripremili smo za vas elegantni meni za prave dame! Za početka iskušajte slane zapečene palačinke punjene piletinom i ječmom, a za desert  gostima poslužite jednostavan, no glamurozan čokoladni souffle.

Palačinke punjene piletinom i ječmom

Potrebno:

8 palačinki

30 g maslaca

100 g luka

200 g pilećeg filea

200 g kuhanog ječma

1 žlica nasjeckanog peršina 

2 češnja češnjaka

250 ml kiselog vrhnja

2 jaja

parmezan

Čokoladni souffle

Priprema:


Na maslacu popržite nasjeckani luk i pureći file narezan na kockice. Začinite žlicom vegete i podlijte s malo vode te pirjajte oko 15 minuta. Kada voda ispari dodajte kuhani ječam, peršin i nasjeckani češnjak. Sve skupa začinite po želji, posolite, poparite i s tom smjesom nadjenite palačinke te ih stavite u nauljenu posudu za pečenje.  Palačinke prelijte mješavinom kiselog vrhnja i jaja i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 15-20 minuta. Gotove palačinke pospite naribanim parmezanom.

Čokoladni souffle

Potrebno:

200g čokolade
150g maslaca
6 jaja
175g šećera
125g brašna

Priprema:


Čokoladu i maslac otopite na pari. Jaja pomiješajte s šećerom i brašnom da dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte čokoladu brašnu i jajima te dobivenu smjesu podijelite ravnomjerno u šalice namazane maslacem. Stavite šalice u pećnicu na 180 C, 8-12 minuta. Poslužite vruće sa sladoledom ili šlagom po želji.

Pssst! Na fotografiji Ana nosi Liscine steznik -hlačice (savršene za prikrivanje malih nesavršenosti ispod uskih haljinica te vizualno skidanje kojeg kilograma) uz seksi grudnjak iz luksuzne kolekcije.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.