Anina seksi kuhinja: Grah s kobasicom i osvježavajući liker

DRAGE naše Rouge kuharice, jesen je sve više počela nalikovati na zimu, tople jakne smo izvadile iz ormara, čizme su na nogama i kape na glavama. U skladu s tim, ovaj vikend totalno zanemarujemo laganu hranu i bacamo se na pripremanje graha sa slaninom kojeg smo dodatno zapekli u pećnici, brzo i jednostavno!  Za desert će vas grijati domaći liker od Bronhi bombona. Dobar tek!

Zapečeni grah s dimljenom kobasicom
Potrebno:

1/2 kg graha

100 g suhe dimljene slanine

4 velika luka

2 žlice pirea od rajčice

1 žlica mljevene slatke paprike

1 žlica brašna

peršin

Priprema:

Operite i namočite grah barem jedan dan prije spremanja. Sutradan ocijedite grah i stavite kuhati u hladnu vodu. Na ulju popržite slaninu narezanu na kockice i dodajte joj luk te začinite s crvenom paprikom. Pire od rajčice pomiješajte s brašnom i dodajte slanini grahu te sve skupa dodajte ocijeđenom grahu. Posolite, popaprite i nastavite kuhati dok grah ne prokuha. Stavite sve skupa u vatrostalnu zdjelu, pospite peršinom i pecite 20 minuta na 250 C.

Bronhi liker

Potrebno:

4 dl mlijeka

3 dl ruma

5 žlica šećera

1 žličica gustina

20 dkg Bronhi bombona

Priprema:

Šećer i Bronhi bombone rastopite u 3 dl mlijeka i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje. U preostali dcl mlijeka umiješajte gustin te dodajte rastopljenim bombonima. Nastavite kuhati dok ne prokuha. Skinite s vatre i pustite da se ohladi. U ohlađenu smjesu od bombona umiješajte 3 dcl ruma. Liker ulijte u boce, spremite u frižider i protresite prije upotrebe.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.