Anina seksi kuhinja: Lazanje s piletinom i crno-bijeli desert

DRAGE naše Rouge kuharice, ovaj vikend vam donosimo dva jednostavna recepta. Za glavno jelo pripremili smo lazanje s piletinom u umaku od rajčice a za desert donosimo desert u dvije boje. Naime, nismo se mogle odlučiti da li bi nam bolje pasala krema od bijele ili tamne čokolade, pa smo ih spojile u jedan crno bijeli kremasti desert! Dobar tek!

Lazanje s piletinom i špinatom

Potrebno:

 4 komada pilećeg filea
1 luk
3-4 češnja češnjaka
1 konzerva rajčice
1 žlica pirea od rajčice (koncentrat)
750 g zaleđenog špinata
2 žlice margarina
 5 žlica brašna
1 l mlijeka
muškatni oraščić
gotove lazanje (oko 10 listova)
100 g sira gaude

Priprema:

Luk sitno narežite i prodinstajte ga kratko na ulju. Dodajte mu narezano meso i dinstajte dok meso ne dobije bijelu boju, zatim dodajte rajčicu iz konzerve, vegetu, origano i žlicu pirea od rajčice. Nastavite dinstati 15-20 minuta dok ne dobijete gusti umak. Napravite bešamel umak tako da otopite margarin i umiješate u njega pet žlica brašna. Miješajte na laganoj vatri pjenjačom i lagano dolijevajte mlijeko. Kuhajte dok se ne zgusne ali neprestano miješajući. Na kraju dodajte sol papar i muškantni oraščić. Tepsiju namažite uljem i tankim slojem bešamela te poredajte listove lazanja, stavite sloj piletine i umaka te red odmrznutog i ocijeđenog špinata. Preko špinata stavite bešamel i zatim opet lazanje i tako sve dok ne potrošite sastojke. Završite s listovima lazanja te ih prelijte bešamelom i pospite naribanim sirom. Pecite 40 minuta u ugrijanoj pećnici na 200 C.

Crno-bijeli desert

Potrebno:

Bijela krema:
200 ml mlijeka
1 žlica gustina gustina
50 g bijele čokolade

Tamna krema:

350 ml mlijeka
40 g kakaa
100 g tamne čokolade

Priprema:

Na vatri pomiješajte mlijeko s gustinom dok ne postane gusto te ga maknite s vatre i umiješajte bijelu čokoladu tako da se otopi. Bijelu kremu rasporedite na dno čaša i pustite da se ohladi. Napravite tamnu kremu tako da 150 ml mlijeka pomiješate s kakaom a preostalih 200 ml pustite da zakipi a zatim umiješate kakao, maknete s vatre i dodate tamnu čokoladu da se otopi. Ostavite tamnu kremu da se ohladi a zatim je pažljivo rasporedite po bijeloj kremi. Ukrasite šlagom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.