Anina seksi kuhinja: Lignje na talijanski način i lagana krema

Foto: Filip Dizdar

DRAGE naše Rouge kuharice, ove subote smo za Vas pripremile lagani meni. Za glavno jelo odabrale smo lignje pripremljene po talijanskom receptu u Napolitana umaku s  maslinama, a za desert smo pripremale niskokaloričnu kremu od jabuka i marelica. Dobar tek!

Lignje na talijanski

Potrebno:

800 g manjih liganja

30 g grožđica

250 ml suhog bijelog vina

1/2 luka

1 češanj češnjaka

100 ml maslinova ulja

500 g rajčice 

100 g crnih maslina

2 žlice nasjeckanog peršina

Priprema:

Lignje očistite i narežite. Grožđice namočite u 3 žlice bijelog vina. Rajčicu kratko skuhajte, ogulite i narežite na manje dijelove. Na 50 ml zagrijanog maslinova ulja propirjajte luk i protisnuti češnjak. Dodajte začine po želji, zalijte preostalim vinom i kuhajte dok pola tekućine ne ispari. Narezane rajčice dodajte u tavu i pirjajte ih oko 30 minuta. Grožđice, očišćene masline, peršin i papar dodajte umaku od rajčica pa još kratko prokuhajte. U drugoj tavi na preostalom maslinovu ulju popecite lignje oko 10 minuta.

Krema od jabuka i marelica

Potrebno:

2 jabuka

2 dcl zobenog mlijeka

6 marelica

cimet

1 žlica gustina

Priprema:

Voće ogulite i narežite te pomiješajte sa zobenim mlijekom i stavite na vatru. Kada mlijeko provrije, dodajte cimet po želji, prstohvat soli i nastavite kuhati na laganoj vatri još 10 minuta dok jabuke ne omekšaju. Kremu izmiksajte pa vratite na vatru te joj polako i miješajući dodajte gustin razmućen u malo vode. Miješajte još par minuta na vatri a zatim podijelite kremu u zdjelice i pustite da se ohladi.

Pssst! Anin seksi kompletić potražite u Lisci!


 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.