Anina seksi kuhinja: Naranče na tri načina

DRAGE naše Rouge kuharice, nadamo se da volite naranče jer smo ove subote za vas pripremili razna jela s tim ukusnim voćem. Za predjelo smo iskombinirali laganu salatu s narančama i gorgonzolom, a za glavno jelo odabrali smo neobičnu ali vrlo osvježavajuću kombinaciju umaka od naranče i telećih šnicli. Umaci od naranče također se dobro slažu i s kuhanim mesom poput piletine te naravno kremama od vanilije i čokolade. No umjesto teških kolača i krema, mi smo, ovaj put, za desert pripremili vrlo jednostavan sladoled on jogurta i naranče. Dobar tek!

Šarena salata

Priprema:

200 g matovilca
100 g gorgonzole
50 g oraha
4 naranče
4 žlice maslinova ulja
½ žličice Vegete Twist

Potrebno:

Gorgonzolu i dvije oguljene naranče narežite na kockice. Matovilac očistite i operite te pomiješajte sa sirom, narančama i polovicama oraha. Napravite salatni preljev od soka preostalih naranči, vegete za salatu i maslinovog ulja te njime prelijte salatu i sve dobro promiješajte. Vaša salata je spremna za posluživanje.

Teletina u umaku od naranče


Potrebno:

4 teleća kotleta ili šnicle
oštro brašno
3-4 žlice juhe (po izboru)
1 naranča
2 žlice suhog bijelog vina

Priprema:

Kotlete  istucite, posolite, popaprite te uvaljajte u brašno. Nožićem skinite samo gornji narančasti dio narančine korice te je narežite na što tanje trakice a sok iscijedite. Zagrijte u tavi žlicu ulja i žlicu maslaca pa popržite kotlete s obje strane na jakoj vatri. Izvadite meso, a masnoći koja je ostala u tavi dodajte 1 žlicu brašna, kratko popržite, podlijte juhom te dodajte sok naranče i koricu. Nakon par minuta dodajte malo vina. Miješajte dok ne dobijete ujednačenu smjesu a zatim vratite kotlete u umak i pirjajte još 10-ak minuta. Poslužite uz prilog po želji.

Narančasti sladoled


Potrebno:

6-8 naranča
400 ml jogurta
4 žlice meda
1 žličica ekstrakta od vanilije

Priprema:

Operite jednu naranču i naribajte koricu. Iz ostatka naranči iscijedite sok i dodajte mu jogurt, vanilijin ekstrakt, med i prstohvat soli. Sve dobro promiješajte, stavite u kalupe te u zamrzivač nekoliko sati.  Ukoliko nemate kalupe možete koristiti plastične čašice u koje nakon sat i pol vremena kad se malo stisnu u zamrzivaču, ubodite štapić i dobit ćete pravi sladoled.    

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.