Anina seksi kuhinja: Njoki od bundeve i torta od naranče

DRAGE naše Rouge kuharice, nadamo se da ste se super provele za Noć Vještica te da ste se uspjele odmoriti za našu kulinarsku subotu. Rouge Vam je posljednjih dana predlagao svakakve zastrašujuće deserte i maštovite koktele stoga danas nastavljamo u jesenskom tonu, no ipak pod utjecajem Halloweena. Ako ste početkom tjedna izdubili bundevu, sad je vrijeme da je pripremite za ručak! Pripremite njoke od bundeve za glavno jelo a za desert donosimo jednostavan recept za tortu od naranče. Dobar tek!

Njoki od bundeve u umaku od rajčice

Potrebno:

500 g bundeve

1 jaje

150 g brašna

50 g ribanog parmezana

muškatni oraščić

cimet

1 crveni luk

0.5 l umaka od rajčice

bosiljak

Priprema:

Bundevu narežite i ispecite u pećnici na 180 C oko 45 minuta. Kada se ohladi, ogulite ju a njezino meso usitnite štapnim mikserom ili blenderom dok ne dobijete pire. Pireu od bundeve dodajte brašno po potrebi, malo cimeta i muškatnog oraščića, parmezan i jedno jaje. Od dobivene smjese napravite njoke i kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu. Napravite umak tako da popržite narezani luk na maslinovom ulju, dodate rajčicu i začinite bosiljkom, vegetom ili drugim začinima po želji. Vaše njoke od bundeve možete servirati s bilo kojim umakom po želji.

Torta od naranče

Potrebno:

  8 jaja
  250 g šećera
  250 g oraha
  50 g čokolade za kuhanje
  1 naranča
  1 velika žlica krušnih mrvica

Priprema:


Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Bjelanjke izmutite u čvrsti snijeg a žumanjke izmiješajte sa šećerom, mljevenim orasima, naribanom čokoladom i krušnim mrvicama. Na kraju dodajte žlicu soka od naranče i naribanu koricu. Sjedinite smjesu sa snijegom od bjelanjka i sve dobro izmiješajte. Kalup namastite i pobrašnite prije nego izlijete smjesu. Pecite 90 minuta na 190 C. Tortu možete po želji preliti čokoladom.

Prethodne "Anine seksi kuhinje" pročitajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.