Anina seksi kuhinja: Oslić u kukuruznom brašnu i pečene banane

Foto: Filip Dizdar

Drage naše Rouge kuharice, ovaj tjedan nastavljamo s laganim menijem, a kako je ljeto sve bliže, mi smo već u Liscinim badićima i na morskom meniju.

Pa smo tako za vas odabrale oslić u kukuruznom brašnu i lagani voćni desert od banana i jagoda. Dobar tek!

Oslić u kukuruznom brašnu

Potrebno:

800 g ribe

kukuruzno brašno (po potrebi)

kukuruzna krupica (po potrebi)

glatko brašno (po potrebi)

jaja

nekoliko kapi limunovog soka

Priprema:

Ribu filetirajte i očistite od kosti. Ako su ribe velike narežite ih na štapiće srednje veličine. Ako niste u prilici nabaviti svježe osliće, mogu poslužiti i smrznuti fileti oslića. Ribu posolite, nakapajte limunovim sokom i pustite da odstoji pola sata. Pripremite je tako da je prvo uvaljate u glatko brašno, zatim u bjelanjak, pa u kukuruzno brašno pomiješano s kukuruznom krupicom. Pržite na ulju dok ne dobije zlatno smeđu boju i poslužite uz povrće.

Pečene banane s pireom od jagoda


Potrebno:

2 banane

žlica maslaca

nekoliko kapi limunovog soka

žličica cimeta

200 g svježih jagoda

1/2 žličice škrobnog brašna

2 žlice slatkog vrhnja

Priprema:

Banane ogulite i prepolovite po dužini, a zatim svaki polovicu prepolovite po širini. Nakapajte ih limunovim sokom i sa svih strana pospite cimetom. U tavi zagrijte žlicu maslaca i dodajte banane. Pecite ih nekoliko minuta dok ne dobiju zlatnu boju, a zatim pažljivo okrenite i pecite još par minuta. Banane se ne smiju raspasti. Jagode operite, očistite i izmiksajte u blenderu da dobijete jednoličnu smjesu nalik na pire. Zatim ih stavite u istu tavu iz koje ste izvadili banane, dodajte škrobno brašno i dobro promiješajte kako ne bi nastale grudice. Potom dodajte slatko vrhnje, promiješajte i kuhajte još 2 minute. Servirajte tople banane prekrivene pireom od  jagoda.

Psst! Ana na slici nosi Liscin dvodijelni kupaći kostim "Navy" (363 kn).

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.