Anina seksi kuhinja: Pileći rižoto s curryjem i desert s keksima

DRAGE naše Rouge kuharice, i ove subote nastavljamo s jednostavnim jelima. Priprema današnjih jela neće vas natjerati da dugo stojite kraj štednjaka po ovoj vrućini. Za glavno jelo odabrali smo lagani rižoto s piletinom, povrćem i curryjem a za desert smo vam pripremili osvježavajuću kremu od čokolade i keksa koju obavezno poslužite hladnu. Dobar tek!

Rižoto s piletinom i curryjem

Potrebno:

500 g pilećeg filea
250 g riže
500 g meksičke mješavine povrća
1 žličica vegete
1 žlica curryja
1 žličica ljute crvene paprike
1 žlica soja umaka

Priprema:

Pileći file narežite na trakice, posolite, popaprite i začinite vegetom. Popržite meso na malo ulja dok ne porumeni.  Mesu dodajte mješavinu povrća i kuhajte oko 10 minuta dok povrće ne omekša. Za to vrijeme skuhajte  rižu i ocijedite je a zatim je dodajte piletini. Dobro promiješajte, dodajte curry i soju te ostavite na vatri još 2-3 min dok riža ne upije začin.

Krem desert s keksom


Potrebno:

½ kg plazma ili petit keksa
½ l mlijeka
10 dkg smeđeg šećera
1 vanilin šećer
100 g  mliječne čokolade
50 g maslaca
2-3 dcl slatkog vrhnja

Priprema:

Mlijeko i šećer stavite na vatru da prokuhaju. Pustite da se malo ohlade a zatim dodajte usitnjene kekse. Otopite čokoladu i maslac te ih dodajte mlijeku i šećeru.
Napunite zdjelice i pustite da se krema ohladi. Ukrasite tučenim vrhnjem, kakaom i ostalim ukrasima po želji. Držite u frižideru i poslužite dobro rashlađeno.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.