Foto: Filip Dizdar
DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subotu vam donosimo jednostavne recepte za brze i ukusne kanape sendviče koje možete poslužiti društvu na proslavi nove godine. Ukoliko ste organizaciju novogodišnjeg tuluma ili bilo kakvog domjenka preuzele na sebe, izbjegavajte tešku hranu i komplicirana jela. Ne želite cijeli dan provesti u kuhinji, a uz ohlađeno piće ionako će se najbolje složiti mali lagani zalogaji. Desert servirajte u martini čašama, ukrasite bananama i ugođaj će biti potpun. Dobar tek i sve najbolje u 2013. !
Pašteta od tune
Potrebno:
2 konzerve tune
2 žlice krem sira
3 žlice majoneze
2 žlice kiselog vrhnja
2 žličice senfa
6 komada kiselih krastavaca
nekoliko kapi limunovog soka
2 žlice bijelog vina
3 žlice sitno sjeckanog slanog kikirikija
začini sol, papar, ljuta paprika, muškatni oraščić, vlasac
Priprema:
Tunu dobro ocijedite i dodajte joj sitno nasjeckane kisele krastavce. Zatim dodajte ostale sastojke osim kikirikija, začinite po želji te promiješajte i usitnite sa štapnim mikserom da dobijete jednoličnu smjesu. Dodajte kikiriki i lagano promiješajte. Paštetu ostavite u hladnjaku da se ohladi. Namažite na kruh koji ste narezali na veličinu kanapea u krasite kikirikijem po želji.