Anina seksi kuhinja: Slatki bademi za jesenske užitke

DRAGE naše Rouge kuharice, ovu subote smo kao glavnu namirnicu odabrali bademe. Kad su slastice u pitanju, s bademima ne možete pogriješiti, a jeste li znale da bademi odlično pristaju i slanim jelima? Bademi se često dodaju u salate ili priloge s rižom, a izvrsno pristaju i uz piletinu. Mi smo za vas pripremili kombinaciju tjestenine, sira, badema i soja sosa, a za desert smo odabrali cupcakese punjene bademima i kremom od vanilije. Dobar tek!

Tjestenina sa sirom i bademima

Potrebno:

400 g integralne tjestenine

5 žlica soja sosa

2 žlice maslinovog ulja

4 komada trokut sira Zdenka

150 g ABC sira

 5 žlica mljevenih badema

 0.25 l vrhnja za kuhanje

papar

Priprema:

Tjesteninu stavite kuhati u manje vode, te dodajte soja sos i maslinovo ulje. Nakon to se tjestenina skuha ocijedite ju ali sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Voda u kojoj je tjestenina skuhana trebala bi biti gusta, vratite ju na vatru te u nju ubacite četiri Zdenka i oko 150 g ABC sira. Sir će se vrlo brzo otopiti. Dodajte vrhnja za kuhanje po želji, mljevene bademe i malo papra. Umak promiješajte s tjesteninom.

Cupcakesi s bademima i vanilijom


Potrebno:

75 dkg brašna

40 dkg šećera

3 jaja

2 prašaka za pecivo

3 naranče

6 dcl soka od naranče

2 žlice ulja

rum po želji

0.5 kg badema

7,5 dcl mlijeka

3 pudinga vanilija

vanilin šećer

70 g margarina

Priprema:

Odvojite žumanjak od bjelanjka. Žumanjku dodajte brašno, šećer, prašak za pecivo, naribanu koru od tri naranče, malo ruma, sok od naranče i dvije žlice ulja. Bjelanjak izmutite u snijeg i dodajte ostatku smjese U smjesu na kraju dodaj nasjeckane bademe. Za kremu skuhaj tri pudinga od vanilije u 0.75 l mlijeka te ih ohladite. U ohlađeni puding dodajte margarin, vanilin šećer i sve lijepo izradite u kremu. Ohlađene muffine izdubite i napunite kremom te ukrasite po želji.

Prethodne Anine recepte pogledajte ovdje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.