Anina seksi kuhinja: Zelena tjestenina i kuglice od kestena

DRAGE naše Rouge kuharice ovu subotu smo u jesenskim tonovima pa smo za vas pripremile naša najdraža jela od plodova jeseni. Za glavno jelo pripremili smo zapečene široke rezance s bešamelom i gljivama a za desert smo odabrale kuglice od kesten pirea. Uživajte u našim jesenskim delicijama.

Zapečena tjestenina sa šampinjonima i vrganjima

Potrebno:

 200-300 g tjestenine (široki rezanci)
 50 ml maslinovog ulja

 2 mlada luka sa zelenim dijelom
 2 mrkve
 2 češnja češnjaka
 500 g šampinjona
 30 g suhih vrganja
 ½ limuna
 1 žlica narezanog svježeg mažurana
 papar
 80 g naribanog sira Gaude
 30 g parmezana
 50 g maslaca
 30 g oštrog brašna
 0.7 l mlijeka
 naribani muškatni oraščić

Priprema:

Skuhajte tjesteninu al dente i ohladite je pod vodom. Na maslinovom ulju popržite mladi luk i mrkvu te dodajte češnjak, narezane šampinjone narezane suhe gljive koje ste prethodno namočili i ocijedili. Dodajte malo vode i pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte vegetu, koricu i sok limuna te papar i mažuran. Napravite bešamel tako da na zagrijani maslac dodate brašno, kratko popecite te zalijte hladnim mlijekom. Zagrijte i miješajte dok ne dobijete gustoću koju želite. Na kraju posolite, poparite, dodajte muškatni oraščić i parmezan.
U maslacem namazanu posudu za pečenje (po mogućnosti vatrostalnu) stavite gljive i tjesteninu te sve prelijte bešamelom i pospite sirom. Pecite 40 minuta na 200 C.

Kesten kuglice

Potrebno:

 500 g kesten pirea

 200 g čokolade u prahu
 1 dl slatkog vrhnja
 3 velike žlice ruma
 4 velike žlice šećera u prahu
 200 g čokoladnih mrvica

Priprema:

Pola kilograma kesten pirea izmiksajte i ispasirajte. Čokoladu otopite u prahu otopite sa slatkim vrhnjem i skuhajte da bude glatka smjesa te dodajte rum i šećer u prahu i miješajte. Na kraju umiješajte kesten pire i sve dobro smiksajte. Ostavite u hladnjaku preko noći. Kuglice formirajte rukom i uvaljajte u čokoladne mrvice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.