DRAGE naše Rouge kuharice ovu subotu smo u jesenskim tonovima pa smo za vas pripremile naša najdraža jela od plodova jeseni. Za glavno jelo pripremili smo zapečene široke rezance s bešamelom i gljivama a za desert smo odabrale kuglice od kesten pirea. Uživajte u našim jesenskim delicijama.
Zapečena tjestenina sa šampinjonima i vrganjima
Potrebno:
200-300 g tjestenine (široki rezanci)
50 ml maslinovog ulja
Priprema:
Skuhajte tjesteninu al dente i ohladite je pod vodom. Na maslinovom ulju popržite mladi luk i mrkvu te dodajte češnjak, narezane šampinjone narezane suhe gljive koje ste prethodno namočili i ocijedili. Dodajte malo vode i pirjajte dok tekućina ne ispari, a zatim dodajte vegetu, koricu i sok limuna te papar i mažuran. Napravite bešamel tako da na zagrijani maslac dodate brašno, kratko popecite te zalijte hladnim mlijekom. Zagrijte i miješajte dok ne dobijete gustoću koju želite. Na kraju posolite, poparite, dodajte muškatni oraščić i parmezan.
U maslacem namazanu posudu za pečenje (po mogućnosti vatrostalnu) stavite gljive i tjesteninu te sve prelijte bešamelom i pospite sirom. Pecite 40 minuta na 200 C.
Kesten kuglice
Potrebno:
500 g kesten pirea