Baš poput cura iz šik tridesetih: Kako urediti kupaonicu u Art Deco stilu

ART DECO je kratica francuskog izraza "art dècoratif", koji označava dekorativnu umjetnost. Stil se javlja u modernoj umjetnosti (od 1920. do 1930.) u Europi i SAD-u i veže se uz secesiju (stilski pravac koji u primijenjenu umjetnost, arhitekturu i dizajn unosi elegantnu profinjenost zakrivljenih i ornamentalnost plošnih linija). Art Deco poznat je i po tome što posebnu pozornost pridaje unutarnjem uređenju prostora, a u to doba je čak i slikarstvo poprimalo dekorativnu funkciju. Donosimo ti nekoliko savjeta za uređenje tvoje retro kupaonice:

Boja

Jake i svježe boje bile su ključan element dizajniranja kupaonica u tridesetim godinama prošloga stoljeća. Najpopularnije boje bile su svijetlo roza, limun žuta i mint zelena. Odredi boju koja će dominirati prostorom te se posluži crnim i bijelim detaljima kojima ćeš upotpuniti retro look.

Retro detalji


S detaljima poput porculanskih drški na slavini ili na vratima kupaonice postići ćeš željeni retro izgled. Također, prilikom odabira ogledala pažnju najprije obrati na one neobičnih geometrijskih oblika. Look upotpuni dekorativnim komadima poput vaza ili manjih skulptura.

Osvjetljenje

Art Deco kupaonice bile su poznate i po velikim lusterima koji su privlačili pažnju odmah pri ulasku u prostoriju. Luksuzne lampe sa staklenim detaljima bit će idealan izbor, no u slučaju da je prostorija premala za takvu vrstu osvjetljenja, odaberi one zidne koji će također poslužiti svrsi.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.