Bizarna vijest dana: Zgodniji muškarci imaju nižu kvalitetu sperme

Foto: Carmen Krass

ZAPOČINJANJE veze sa zgodnim seksi frajerom može imati veliki nedostatak.

To ne tvrdimo mi, već znanstvenici, koji su pronašli vezu između ljepote muškarca i kvalitete njegove sperme. Ne, ne šalimo se.
 
Istraživanje je objavljeno u časopisu Journal of Evolutionary Biology,a istraživači su povodom toga ispitali kvalitetu sjemena 50 bijelih muških studenata sa Sveučilišta u Valenciji. Fotografije tih muškaraca zatim su pokazane 149 žena i 77 heteroseksualnih muškaraca u njihovim dvadesetima, a u obje skupine bile su zastupljene bijela i crna rasa. Žene su zatim zamoljene da ocijene muškarce prema izgledu, kao da su u potrazi za dugoročnim partnerom, dok su muškarci zamoljeni da ih ocijene na način kako misle da bi to žene napravile. Istraživači su prethodno napravili specifična mjerenja, poput veličine očiju, širine jagodica i slično na muškim licima, prema onome što znanost ističe kao tipični "macho" izgled.
 
Rezultat? Dečki koji su izgledali muževnije, imali su nižu kvalitetu sperme, nego oni koji su imali nešto više ženskih obilježja. Istraživači nisu sigurni zašto je to tako te su otkrili kako im je za to potrebno više istraživanja.
 
Ono što je također zanimljivo jest činjenica da su ženama bili privlačniji manje muževniji muškarci, odnosno oni s boljom kvalitetom sperme.
 
Što kažete na rezultate?
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.