Blago muškarcima: Iako to neće priznati, žene zapravo obožavaju čistiti!

NAJNOVIJE istraživanje, koje će obradovati sve lijene muškarce diljem svijeta, tvrdi kako sve one žene koje kažu da ne vole kućanske poslove - lažu, izvještava Sunday Express!

Mnoge žene kućanske poslove smatraju opuštajućim, zadovoljavajućim pa čak i terapeutskim iskustvom, dok druge tvrde kako osjećaju užitak, ponajviše zbog toga što iznenadne goste neće dočekati nered. No "kvaka" je u tome što gotovo polovica žena svojim partnerima nikad ne bi priznala da vole čistiti.

"Da, to je ta 'velika' tajna koju sve žene čuvaju. Radi se o terapeutskom osjećaju ili čak osjećaju kontrole koji se dobije nakon čišćenja. Također, ovdje je bitan i osjećaj postignuća koji je potreban svakom živom biću", izjavila je voditeljica istraživanja - psihologinja Jane McCartney.

Usisavanje, čišćenje i brisanje površina tri su najdraže aktivnosti koje žene vole obavljati po kući, dok su tri najomraženije - čišćenje pećnice, zahoda i glačanje. Žene preferiraju kućne poslove koji kuću ostavljaju primjetno čišćom, kao primjerice brisanje prašine i pranje suđa, dok će sve ostale poslove radije prepustiti svojim gorim polovicama.

Istraživanje je također pokazalo da se na čišćenje potroši više od 4 sata tjedno, a da čak 40 posto njih kućanske poslove obavlja samo, bez pomoći ukućana.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.