Brinu te i bore i prištići? Ovaj sastojak trebao bi se naći u tvojim kremama!

Foto: Whise Geek

ŽENE zrelije dobi misle kako je djevojkama u dvadesetima zaista lako pronaći odgovarajuću kremu, no to se događa samo u idealnim slučajevima.


Djevojke u srednjim i kasnim dvadesetima već bi trebale početi koristiti prve anti-age kreme kako bi kožu zadržale elastičnom za 5 do 10 godina te se pokušale oduprijeti utjecaju sunčevih zraka, klima uređaja, stresa i centralnog grijanja.

Uz to, mnoge djevojke se još bore s češćom ili rjeđom pojavom prištića pa je zaista teško pronaći proizvode koji će u jednom mahu riješiti oba problema.

Stručnjaci savjetuju da obratiš pažnju na RETINOL koji nevjerojatno djeluje na nečistu kožu, a u isto vrijeme odgađa prve znakove starenja i nastanak bora.

Važno je da RETINOL ne pomiješaš s RETINOIDom, puno agresivnijim sastojkom koji uglavnom prepisuju dermatolozi.

Retinol je zapravo vitamin A, a poznat je po tome što pospješuje proizvodnju kolagena u koži te tako sprečava nastajanje novih te umanjuje vidljivost postojećih bora. Plus - sužava proširene pore!

Mnogi proizvođači koriste retinol u svojim kremama, a prije odabira proizvoda za svoju kožu napravi malo istraživanje, ili, u problematičnijim slučajevima, posjeti dermatologa.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.