Četiri pitanja o kojima trebaš razmisliti prije nego oprostiš prevaru

Foto: Vogue

KAŽE se da je lakše oprostiti, nego zaboraviti. Donosimo četiri pitanja koja bi se obavezno trebala pitati prije nego oprostiš prevaru.

1. Je li bilo samo jedanput?
 
Vremenski period varanja možda ti se ne čini kao važna informacija, ali je svakako bitna. Je li to bio trenutak slabosti ili dugoročna afera? Iako nije laka ni pomisao na to da se dogodilo samo jednom, afera ukazuje na to da se ne radi samo o tjelesnoj prevari, već i onoj emocionalnoj, koja je puno gora.
 
2. Je li on priznao?
 
Ili si otkrila na neki drugi način - od drugih ili njuškajući po njegovom mobitelu. Osjećaj izdaje svakako je gori ako se radi o tom drugom načinu.
 
3. Hoće li ti dati prostora i vremena za oprost?
 
Nakon takvih stvari potrebno je pustiti neko vrijeme da se prašina slegne i da razmisliš što i kako dalje. Hoće li on imati toliko vremena i snage prolaziti sve što ga čeka? Ili hoće sve što prije dovesti u red, tek toliko da preskoči taj dio? Također, to bi trebalo biti i vrijeme za koje bi i on trebao razmisliti o motivima svog ponašanja. 
 
4. Hoćeš li moći zaboraviti?
 
Vratimo se na početak. Lakše je oprostiti. Zaborav... To je definitivno najteži dio pa čak i ako se on istinski pokajao za svoje postupke te obećao kako se više nikad neće ponoviti. No, jedno je sigurno, a to je da će biti trenutaka kad ćeš itekako sumnjati pa možda čak i biti paranoična. Jesi li spremna na to?
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.