Četiri stvari koje ne bi trebala skrivati od svoga partnera

PRILIKOM započinjanja nove veze razumno je biti oprezan s dijeljenjem osobnih informacija jer naravno da ne želiš priznati s koliko si frajera spavala odmah na prvom spoju ili pak slušati o tome koliko mu je godina trebalo da preboli svoju bivšu ljubav koja ga je tako naprasito ostavila. No kako vrijeme odmiče, tako biste i vi trebali biti sve povezaniji i spremniji otkrivati stvari koje dosad niste htjeli ili ste se bojali.

Dugovi ili planiranje velike kupnje

Ako si u vezi, ovaj se dio na tebe ne odnosi, no ako planiraš brak ili već jesi u braku, trebala bi znati da dugove i velike kupnje ne bi trebala skrivati od partnera. "Financijska nevjera" manifestira se na način da skrivaš svoje račune, pa čak i shopping vrećice u slučaju da si na povratku s posla "zastala" u popularnoj trgovini odjećom. Ako stvarno mislite ozbiljno jedno s drugim, onda bi vam iskrenost oko potrošačkih navika trebala doći prirodno. Uostalom, ako jedno od vas ima financijskih poteškoća partner je taj koji će to prvi poslije tebe osjetiti na svojoj koži. Odlučili se vi imati zajednički račun ili ipak ostajete pri odvojenima, bitan je jedino dogovor oko podjele novca i načina raspolaganja njime.

Spolne bolesti

Spolne bolesti nisu nimalo ugodna tema, ali ju svejedno moraš "potegnuti" ako ti je stalo do osobe s kojim si u vezi. Postoji šansa da ćeš biti ostavljena, posebice ako se radi o neizlječivim bolestima poput HPV-a ili herpesa, no mogla bi se i ugodno iznenaditi partnerovom reakcijom ukoliko mu ovakvo što obznaniš na obazriv, smiren i pažljiv način. Najprije se dobro informiraj o svome zdravstvenom stanju pa tek onda poduzmi neke korake jer, kao što vjerojatno već i znaš, kondomi nisu uvijek efikasan način za sprečavanje širenja zaraze. Bez obzira na ishod situacije, na sebe budi ponosna jer si učinila "pravu stvar".

Novi frendovi suprotnog spola

Biti u ozbiljnoj vezi ne znači da ne smiješ imati frendove muškoga roda, ali ukoliko si našla novog najboljeg prijatelja - tvoj bi partner, sigurni smo, za njega htio i znati. Ovdje ne mislimo na prijateljstva još iz doba kad ste oboje bili u vrtiću, već na novopečene prijatelje koje, iz nekog razloga, imaš potrebu skrivati od svog dečka. U takvim je situacijama najvažnije biti iskren sam prema sebi, stoga se odluči na upoznavanje dečka s frendom ili si priznaj u čemu/kome je zapravo problem.

Društvene mreže

Mnogo žena zapravo ne zna da njihovi partneri imaju profil na nekoj od društvenih mreža, no znaš kako se kaže - "stvari ne skrivaju samo oni koji nemaju ništa za sakriti". Da, možda se ne radi o nekom velikom problemu, ali ako ne želiš da tvoj dečko sazna za nekoliko otvorenih profila na Facebooku, onda se vjerojatno radi o tome da želiš sakriti interakciju s određenim osobama. Nećemo ulaziti u spike s lozinkama i čitanjem osobnih poruka, ali znati koji je njegov profil te biti dijelom istog sasvim je normalna stvar.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.