Četiri stvari na koje bi trebala pripaziti prilikom uređenja unajmljenog stana

SVE mi volimo boraviti u udobnim ambijentima koji reflektiraju nas i naše preferencije, no postavlja se pitanje kako urediti stan koji je unajmljen budući da postoji pregršt ograničenja kojih se moraš pridržavati. Osnovno je pravilo prilikom ulaska u unajmljeni stan da ga moraš napustiti onako kako si ga i zatekla, što bi značilo da ne smiješ raditi velike promjene. Mi ti donosimo nekoliko savjeta koji će ti poslužiti kao vodič za uređenje tvog privremenog doma:

Ne stvaraj rupe u zidovima

Da, znamo koliko je teško odoljeti onoj savršenoj polici koja bi ti poslužila kao korisna dekoracija, ali ipak trebaš paziti na to da zid ostaviš neoštećenim. Učiti kako zakrpati rupe kako bi zid izgledao kao nov ipak je previše posla, pogotovo ako ne namjeravaš u stanu ostati dulje vrijeme. Ako baš moraš nešto objesiti zbog pomanjkanja prostora, posluži se ljepljivim kukicama koje možeš lako skinuti, no ne zaboravi da one ne mogu držati težak teret.

Ne boji zidove

Stanodavci u većini slučajeva ne dopuštaju proizvoljno mijenjanje boja zidova. No u slučaju da ti to ipak dopuste, moraš znati da je neke boje uistinu teško prefarbati natrag u boju koja je krasila zidove na početku. Postoji izvrsna alternativa za ukrašavanje zidova i dodavanje vlastitog potpisa na uređenje stana - samoljepljive naljepnice koje se lako skidaju! Dolaze u svim bojama, oblicima i uzorcima, a na tebi je da odabereš ono što ti se najviše sviđa.

Pazi na pod

Micanje namještaja može prouzrokovati oštećenja na podu, pogotovo ako se radi o onom drvenom pa zato nabavi zaštitu koju ćeš nalijepiti na nožice namještaja kako bi pod ostao netaknut.

Nabavi vlastito osvjetljenje

Budući da u tom stanu nećeš ostati zauvijek, idealno su rješenje lampice koje prilikom selidbe možeš ponijeti sa sobom. U skladu s vlastitim ukusom, potraži one stojeće ili pak stolne.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.