Faktori za koje možda nisi znala da ubijaju tvoj seksualni nagon

Foto: La Perla

PONEKAD, unatoč činjenici da znaš kako je dobar osjećaj postići orgazam, seks se čini tako bezveznim.

No, dobra je vijest što je takvo razmišljanje često posljedica navika, koje možeš promijeniti. Evo što su otkrili stručnjaci Women's Healtha.
 
1. Previše vina
 
Alkohol ne pogađa samo muškarce i njihovu seksualnu izvedbu i libido, već i žene, kojima se zbog tih nekoliko čaša vina, možda ne da upuštati u seksualne avanture. Jedna čaša je u redu. Sve više od toga je - previše.
 
2. Lijekovi
 
To već vjerojatno znaš pa ćemo samo još jednom naglasiti: posavjetuj se s doktorom, ako sumnjaš da oni utječu na ovaj problem.
 
3. Nedostatak sna
 
Osim što se drugi dan osjećaš umorno i neproduktivno na poslu, zbog ovog problema mogao bi trpjeti i tvoj seksualni život. Dobivanje dovoljno sna je od vitalnog značenja da tvoje tijelo funkcionira kako treba. Pokušaj svaki dan odspavati približno 7 sati.
 
4. Prekomjerna tjelesna težina
 
Suvišni kilogrami itekako mogu smanjiti tvoj seksualni nagon i izvedbu pod plahtama. Ne bi bilo loše razmisliti o malo zdravijem načinu prehrane te treninzima. 
 
5. Bogat društveni život
 
Lijepo je imati puno prijatelja i poznanika te izlaziti van i zabavljati se. No, takav način života sa sobom donosi i manjak sna, umor, stres i nedostatak vremena za intimnost s partnerom. Posloži prioritete.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.