Index Rouge predstavlja novu dizajnersku nadu: Izvrsnu Pavlu Aleksić

Foto: Mateja Vrčković/Fashion.hr

HRVATSKA modna scena postala je bogatija za novo lice -  dvadesetdvogodišnju studenticu kostimografije Tekstilno-tehnološkog fakulteta, Pavlu Aleksić. Prve uzdahe javnosti ova iznimno talentirana  Šibenčanka ostvarila je pobjedom na 7. Modnom Ormaru 2012. godine, a njezine kreacije predstavljene na ovogodišnjem Fashion.Hr-u nisu ostavile ravnodušnim nijednog zaljubljenika u modu. Simpatična Pavla oduševila nas je svojom skromnošću i jednostavnošću, a svoja modna promišljanja odlučila je podijeliti s čitateljima i čitateljicama Indeks Rougea.

A:  Znam da je ovo pitanje majka svih klišeja, ali što te inspirira u radu? Koje ti je omiljeno modno vremensko razdoblje ?

P:  Za svaku kolekciju me inspirira nešto novo, priroda, povijest, život...Za ovu kolekciju me prvenstveno inspirirala Marlene Dietrich, odnosno, njezin životni stil, način na koji je živjela, energija i samopouzdanje. Najviše volim 50', to je razdoblje u kojem uživam po pitanju mode .

A:  Koje materijale koristiš za svoje kreacije? Je li ih teško pronaći unutar granica Hrvatske?

P: Za zimske odjevne predmete, kapute i pelerinu, koristila mješavinu kašmira i vune, dok su haljine i kombinezoni napravljeni od svile. Pa, nije teško pronaći u Hrvatskoj potrebne materijale, samo treba biti dobro upoznat s mjestima gdje se može nešto nabaviti i kvalitetom tih materijala, ali uvijek se da nešto iskombinirati.

A: Kako bi opisala svoj privatni stil? Što se najviše može pronaći u tvojem ormaru?

P: Ja sam privatno ležerna i opuštena. A u ormaru imam svašta, najčešće sam u trapericama, kao većina, uz to volim jednostavne majice sa različitim printevima. Ponekad i sama sebi nešto dizajniram.

A:  A gdje najviše kupuješ svoju robu? Jesi li i ti tzv. skupljačica brandova?


P: Kupujem svugdje. Uglavnom u H&M-u, Zari i Pull and Bearu... Obožavam i second hand shopove jer tamo uvijek mogu naći komad koji me oduševi, iz nekog zaboravljenog vremena...tako da volim proviriti u second hand dućane.  I ne, ja definitivno nisam skupljač brandova.

A: Kada bi morala izabrati jednog stranog dizajnera kao omiljenog, kojeg bi izabrala?

P: Hm hm, obožavam Galliana.

A: Jasno mi je sve, ne moraš ništa više reći.  A koga bi istaknula od hrvatskih dizajnera?


P:
Cijenim mnogo hrvatskih dizajnera, no ne bih nikog posebno istaknula.

A: S kim bi htjela surađivati?

P: Trenutno ne znam dali bi s ikim mogla surađivati jer se svađam sama sa sobom oko nekih ideja, i ne mogu odlučiti što da radim.

A: A planiraš li otvoriti svoj showroom? Što misliš o komentarima da su hrvatski dizajneri dosta skupi?

P:
Još ne. Mislim da to ovisi o ljudima i njihovim mogućnostima jer mnogi kupuje ime, odnosno brand, ali da, mnogi dizajnera imaju jako visoke cijene. No, ako oni to mogu prodati onda super za njih.

A: Što smatraš svojim najvećim postignućem u zadnjih godinu dana? Na koji projekt si najviše ponosna?

P: U zadnjih godinu dana mnogo stvari se dogodilo, ali ono što je meni otvorilo put u svijet mode je kolekcija koju sam predstavila na Modnom ormaru, to mi je bila potvrda da ono što radim je zaista dobro jer su me profesori sa međunarodnih  fakulteta modnog dizajna, među kojima su bili i  Saint Martins i Royal College u Londonu pohvalili i bili oduševljeni mojim radom, tako da mi je to bila najveća nagrada.

A:  Gdje bi htjela biti za 5 godina?


P:  Htjela bih svakako raditi u kostimografiji, dakle ili film ili kazalište, a htjela bih se baviti i dizajnom tako da se nadam da ću moći  to sve iskombinirati.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.