Iskoristi čašice za shootere za preslatke party deserte

Foto: Pinterest

MINIJATURNE čaše za shootere namijenjene su, naravno, za alkohol, no na tulumima i ženskim druženjima možeš ih iskoristiti na puno zabavniji način.

Deserti u čašama za shootere uvijek izgledaju glamurozno i atraktivno, a zaista ih je jednostavno napraviti. Još je bolja činjenica da su kombinacije bezbrojne i da ih možeš kreirati po svom ukusu. To znači da sama možeš eksperimentirati sa okusima, i da se,  s obzirom na to da ih nije potrebno kuhati ili peći, u hodu možeš poigravati s receptom. Za ove deserte odlične su kreme od čokolade i vanilije iz vrećice, grčki jogurt, kremasti sirevi i voće pa čak i ostatci biskvita od kolača koji nije uspio.

Evo nekoliko naših prijedloga!

Mini cheesecake koji ne treba peći

Izmrvi paketić graham ili Petit Beurre keksa u blenderu ili ih ubaci u plastičnu vrećicu, prekrij krpom i istuci batom ili čekićem kako bi dobila mrvice. Prebaci u zdjelu, dodaj veliku žlicu šećera i 25 g otopljenog maslaca i dobro promiješaj. Utisni u dno svake čašice.

Mixerom istuci jedno pakiranje kremastog sira po želji, dodaj veliku žlicu šećera (ili dvije ovisi kakav okus voliš), malo ribane korice limuna i nekoliko kapi ekstrakta od vanilije.

Dodaj sloj kreme pa zatim opet sloj mrvica sa šećerom i maslacem pa opet sloj kreme. Pusti da stoji nekoliko sati u hladnjaku. Ukrasi po želji.

 

Smrznuti jogurt od jagode

Pomiješaj grčki jogurt sa sitno narezanim jagodama i kokosom u prahu (ručno ili u blenderu). Natoči u čašice i ostavi u hladnjaku nekoliko sati. Ukrasi tučenim vrhnjem i jagodama.

Parfe od čokolade

Jednostavnije od ovoga ne može! Kupi čokoladnu parfe kremu u vrećici i izradi je uz pomoć malo mlijeka (poštuj upute na pakiranju).

Paketić Oreo keksa izmrvi u blenderu ili u plastičnoj vrećici, pomiješaj sa žlicom žećera i 25 g otopljenog maslaca i utisni na dno čaša.

Dodaj čokoladni parfe, ukrasi po želji i pusti da stoji u hladnjaku.

Biskvit s jagodama

Ovo ne moramo ni objašnjavati. Gotovi biskvit nareži na kockice, istuci vrhnje ili grčki jogurt i operi i nareži jagode. Slaži sloj po sloj i zatim uživaj u ovom predivnom desertu.

Ideja plus! Ukrasi rubove čaša uz pomoć topljene čokolade i šarenih mrvica. 

 

 

 

 

 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.