Istraživanje: Muškarci se osjećaju krivima ako žena plati račun na prvom spoju

Foto: Screenshot Youtube

TKO po vama treba platiti prvi spoj? Muškarac? Ili pola-pola? Samo žena nikad nije bila opcija, pa vam to ni nećemo ponuditi kao odgovor.

Istraživanje su provela tri američka sveučilišna profesora na 17 tisuća ispitanika online putem. Rezultati su otkrili da 84 posto muškaraca i 58 žena smatraju da je muškarac taj koji plaća prvi spoj, pa čak i nekoliko prvih spojeva, prenosi portal The Frisky. Nešto manje od polovice žena priznalo je da se ponudilo na prvom spoju nešto platiti, no njih 39 posto nadalo se da muškarac neće prihvatiti tu ponudu.
 
Nadalje, 44 posto je priznalo je da ne vole kad muškarac očekuje tako nešto od žene, barem ne u početku, no jednako je toliko muškaraca otkrilo da se ne bi nastavili viđati sa ženom, koja se baš nikad ne bi ponudila platiti. No, tu su muškarci pokazali svoju kontradiktornost, jer su s druge strane priznali da bi se osjećali krivo kada bi taj novac doista i uzeli. U prijevodu to znači da bi voljeli da se žena ponudi da plati, ali ne bi uzeli njezin novac. Toliko o tome da su samo žene komplicirane.
 
Također, isto je istraživanje pokazalo da jedan od šest muškaraca očekuje seks nakon spoja, koji je on financirao. 
 
Što kažete na rezultate?
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.