Kad želiš oduševiti goste: Maštoviti "creepy" kolačići

OSIM što Noć vještica volimo zbog ludih kostima i zabava, volimo ga i zbog ukusnih, maštovitih deserata. Donosimo ti nekoliko recepata kojima ćeš oduševiti sve svoje uzvanike:

Osnovni recept za cupcake:

1/2 šalice maslaca

1 i 1/2 šalica brašna

1 i 1/2 čajna žličica praška za pecivo

1/4 čajna žličica soli

2/3 šalice šećera

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

1/4 šalice mlijeka

3 jaja

Postupak:

Pećnicu zagrij na 170 stupnjeva, a u međuvremenu kalup za cupcakese premaži maslacem. U jednoj posudi izmiješaj brašno, prašak za pecivo, sol, a u drugoj izmiksaj maslac, šećer, jaja i ekstrakt vanilije. U posudu s brašnom postupno dodaj smjesu s maslacem i polako ulijevaj mlijeko uz istovremeno lagano miješanje. Dobivenu smjesu ulij u kalupe, ali samo do 2/3 kalupa te ju ostavi u pećnici 15-20 minuta. Nakon toga su tvoji su cupcakesi spremni za ukrašavanje.

Mačka cupcakesi



Na svaki cupcake obilno nanesi čokoladno punjenje na koje ćeš posipati čokoladne mrvice (kako bi stvorila dojam lažnoga krzna). Za oči možeš iskoristiti gumene bombone žute boje, a jedna od mrvica neka ti posluži kao lažna zjenica. Za uši se posluži tanjom čokoladom koju ćeš izrezati u trokutiće. Brkove također možeš izrezati iz čokolade, a za nosić iskoristi čokoladno punjenje koje si nanijela na cupcakese.


Čudovišta cupcakesi



Za mala će ti čudovišta biti potrebni nadjevi u boji i tuba za nadjev s izrezbarenim krajem. Smjesu obilno nanesi na svaki od kolačića, a za oči se posluži bijelim i crnim nadjevom.

Slatke bundevice



Kolačiće premaži narančastim nadjevom te gornji dio posipaj šećerom. Kako bi stvorila dojam bundeve, ucrtaj nekoliko crta drvenim štapićem ili nožićem. Slani štapići poslužit će ti kao lažna peteljka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.