Kako biti odličan pripravnik i povećati šanse za dobivanje stalnog posla

Foto: DKNY

PRIPRAVNIŠTVO je odličan način da se stekne radno iskustvo. No, kako ga pretvoriti u stalan posao?

Odnekud treba početi, a niti jedan početak nije lak. Ponekad trebaš prihvatiti bilo kakav posao, kako bi došla do onoga koji želiš. Iz tog je razloga portal Hello Beautiful otkrio sedam načina kako biti dobar pripravnik i povećati šanse za dobivanje stalnog posla.

1. Budi točna


Svaki dan dođi na vrijeme. Neće škoditi i da dođeš koju minutu ranije. Također, ako pauza za ručak traje 30 minuta, to nije 35 ili 40 minuta. Vjeruj nam, netko uvijek pazi na to.

2. Nemoj govoriti ne

Posao pripravnika nije glamurozan, jer to je sve ono što drugi ne želi raditi, a ti moraš kako bi im olakšala njihov posao. To ponekad uključuje i kuhanje kave, kopiranje i čišćenje, ali zapamti -  sa smiieškom.

3. Prekovremeno

Pokušaj na svoj posao ne gledati kao na "9-5" posao, nego kao posao koji se radi dok ne bude završeno sve što je trebalo biti završeno. Poneki prekovremeni sat ili rad od doma donijet će ti samo dobru reputaciju, a samim time i važnije zadatke.

4. Kolege


Nemoj da te bude sram upoznati se sa ljudima s kojima radiš. Oni ti mogu dati savjete, a i na taj način stvoriti neko mišljenje o tebi. Bitno je dati im do znanja da postojiš, jer nikad ne znaš.

5. Pravila


Uvijek poštuj pravila firme u kojoj radiš. Odjeću po svom izboru i neprimjeren vokabular, ostavi za svoje slobodne vrijeme. Treba se znati istaknuti, ali isključivo na dobar način.

6. Savjetuj se

Zapisuj bilješke, pitaj starije kolege za savjete i slušaj što ti drugi imaju za reći. Tako ćeš poboljšati svoj rad. A što se tiče grešaka, kojih će sigurno biti, uči na njima i ne daj da te obeshrabre. Svi griješe.

7. Izbjegavaj društvene mreže

Fokusiraj se na posao, a sve ostalo može pričekati. Barem pauzu, ako već ne kraj radnog vremena.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.