Kako bolje razumjeti muškarce uz par jednostavnih objašnjenja

POKUŠATI razumjeti muškarce moglo bi prouzročiti opaku glavobolju. Tvrde da su jednostavna bića, no za razliku od nas žena, teže se otvaraju i pričaju o onom što im se vrzma po glavama. Zašto me nije nazvao? Kakvu bi vezu on želio? Zašto mi odgovara s "ništa" kad ga pitam o čemu razmišlja? Zašto beskonačno dugo sjedi na wc-u čitajući stripove? Ne postoji jednostavna tehnika koja bi ti pomogla razumjeti njegove postupke i riječi, ali postoji nekoliko ključnih stvari koje bi ti mogle olakšati stvari:

Zašto te odvede na finu večeru, a onda većinu vremena bulji u konobaričine sise?

Muškarci si ne mogu pomoći a da ne bulje u stršeće dijelove ženskoga tijela. Što prije prihvatiš tu činjenicu, to ćeš se ugodnije osjećati sljedeći put kad mu uhvatiš pogled koji je zastao na nečijoj stražnjici. Lijepe žene za muškarce su nešto poput lijepih cipela za nas. Bi li se mogla kontrolirati da ne zastaneš i pogledaš u izlog prepun predivnih cipela? Muškarci su vizualna bića, a njihov pogled prema drugoj ženi ne znači da te više ne želi.

Zašto je neosjetljiv na tvoje potrebe i zašto ignorira tvoje suptilne znakove da nešto nije u redu?


Ako nešto stvarno jako želiš, otvoreno mu to daj do znanja. Oni jednostavno nisu skloni "čitanju našeg uma". Primjerice, ako ti se svidjela super ogrlica koju bi htjela da ti kupi za rođendan, nemoj započinjati spiku sa "Želim nešto sjajno" jer si mu upravo opisala kuharicu za početnike.

Zašto glumi da spava kad mu spomeneš brak i djecu?

Po pitanju se veza muškarci ne razliku puno od žena. Biti solo ima svoje prednosti, ali i mane. On također želi nekog koga će voljeti i tko će voljeti njega. No u tebe morati imati povjerenja, a uz tebe se želi osjećati opušteno i sigurno. Usto, možda mu je "prerano" jer trenutačno nemate dovoljno financijskih sredstava, odnosno ne onoliko koliko je on to zamislio. Ili se još uvijek osjeća nespremnim za očinstvo. Postoji mali milijun razloga koji ne moraju nužno biti povezani s tobom.

Zašto se mora osjećati moćnim, a "umire" kod prve prehlade?

Svaki se muškarac pomalo želi osjećati kao Brad Pitt. Ponekad se žele osjećati kao da su najseksi, najuspješniji i najsnažniji muškarci koji koračaju ovom planetom. Vole sve držati pod kontrolom, a ponajviše sebe. Zato se osjećaju bespomoćnima kad se prehlade - jer znaju da će većinu vremena ovisiti o nekom drugom.

Zašto uživaju u pogledu na dva muškarca koji jedan drugome izbijaju zube, a od najobičnije svađe s tobom bježi kao da je dužan?

Svađa im predstavlja nešto u čemu oni moraju pobijediti. Njima to ne predstavlja način rješavanja problema, već rat u kojem oni moraju dobiti bitku. Vjerovala ili ne, muškarci se teže oporavljaju od emocionalnih trauma pa će se zato s tobom bez problema posvađati oko toga na kome je red da odnese smeće, ali će se zato zatvoriti u sebe kad stvari postanu preemotivne.

Zašto vole čitati na wc-u?

Možda će ti se to činiti čudnim, ali wc im predstavlja jedino mjesto na kojem imaju potpunu privatnost. Tamo mogu filozofski promišljati o veličini grudnjaka Holly Peers, čitati o najnovijim sportskim vijestima i razmišljati o tome kako se još nitko nije dosjetio napraviti ženski parfem s mirisom unutrašnjosti novoga auta.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.