Kako istjerati "miris" cigareta iz svog doma

Foto: Shutterstock

"MIRIS" cigareta je strašno neugodan, a ako se i u tvome domu osjeti, sigurno si ga već pokušavala otkloniti. Miris duhana se odmah primijeti, prodoran je i nemoguće ga je prekriti. Ako je i nakon bezbrojnog provjetravanja još prisutan najvjerojatnije je izvor takvog mirisa pokućstvo. Postoji nekoliko metoda uklanjanja dugotrajnog mirisa iz pokućstva, a naravno, sve su prirodne.

Ocat se koristi u mnogim pripravcima za čišćenje, pa tako uzmi ga u obzir i ovom prilikom, jer je dobar za neutraliziranje mirisa. Drveno pokućstvo tretiraj tako što ćeš poštrcati površine razrijeđenim octom s toplom vodom i prebrisati pamučnom tkaninom. Tapecirani namještaj je malo zahtjevniji što se tiče vremena, ali možeš koristiti istu tehniku.

Ako ne želiš miris octa po svome pokućstvu, pokušaj sa sodom bikarbonom, koja odlično apsorbira mirise iz okoline. Odlična je za rješenje problema s unutrašnjošću ladica – zatvori zdjelicu sa sodom bikarbonom na 24 sata u ladicu i upit će sve mirise. Također, soda bikarbona će ti puno više pomoći s tapeciranim namještajem nego ocat. Prvo trebaš dobro usisati namještaj, zatim posuti cijelu površinu soda bikarbonom, ostaviti je na 24 sata i sutra dan opet temeljito usisati.

U slučaju da te dvije tehnike nisu riješile tvoje probleme s mirisom cigareta, iskušaj mljevena zrna kave ili aktivni ugljen. Oboje su izvrsni u apsorbiranju neugodnih mirisa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.