Kako održavati prijateljstvo na daljinu

Foto: Nylon

STALNO se govori o održavanju veza na daljinu i kako u tome uspjeti. No, što je s prijateljstvima?

Tvoja se prijateljica morala odseliti. Nema više kava, izlazaka, telefoniranja svakih pola sata i slično. Kako se priviknuti na novonastalu situaciju i zadržati dobre odnose? Najbolji savjet bio bi da se posjećujete koliko god često možete, no to često nije moguće kako zbog obaveza kod kuće, tako i zbog financijske situacije. Što ti onda preostaje?

1. Skype

Apsolutni broj jedan za održavanje veza na daljinu. Kad god obje imate vremena, ispričajte se uz kavicu preko ekrana.Skype je mnogo osobniji način komunikacije od telefona. Često će se dogoditi da kad jedna ima vremena, druga nema, pogotovo ako se radi o vremenskoj razlici. Zato neka vikend bude rezerviran za barem jedan duuugi razgovor o svemu i svačemu.

2. WhatsApp

To što ste udaljene, ne znači da se morate prestati dopisivati, dapače. Ako želiš momentalno podijeliti nešto s prijateljicom i ne možeš čekati da se napokon "uhvatite", pošalji joj poruku.Tako ćeš imati osjećaj kao da je još uvijek blizu tebe.

3. E-mail

I e-mail može biti od pomoći, no nemojte si pisati duge mejlove, jer ćete se na taj način osjećati još udaljenije. Također, tako nešto oduzima puno vremena, koje možete puno bolje iskoristiti.

4. Facebook i ostale društvene mreže

Šaljite si pjesme, izreke, zanimljive linkove. To je također u službi "smanjivanja" udaljenosti, barem u glavi. Tako će malo po malo biti lakše preživjeti dane koje provodite odvojene. Nipošto nemojte izgubiti kontakt, pa čak i se sada više družite s ostalim prijateljicama, ako ste preumorne i slično. Za ovako nešto doista ne treba puno vremena, a znači mnogo.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.