Kako spriječiti razlijevanje ruža za usne

Foto: Guerlain

OBOŽAVAŠ li nositi ruževe, no mrziš njihovo razlijevanje, ovo je pravi članak za tebe.

Ruž nije teško zadržati na mjestu, no važno je pratiti i poštivati osnovna make-up pravila.

1. Izaberi pravu teksturu

Razlijeva li ti se ruž često po području oko usnica, zaboravi na glatke, mekane i kremaste teksture te se fokusiraj na mat ruževe. Želiš li dodati sjaj, lako možeš nanijeti malo sjajila na sredinu usana.

2. Ocrtaj usne olovkom

Voljela olovku ili ne - morat ćeš je nositi ako želiš lijepo našminkana usta. Ona će tvojim usnama dati najljepši oblik, ali i zadržati ruž u njihovim granicama.

3. Posudi trik od mame i bake

Premda vjerujemo kako žene danas znaju puno više o kozmetici od naših mama i baka, morate priznati kako su dame u njihovo doba izgledale puno dotjeranije nego danas. Tu je uvijek bila frizura i decentna šminka, a ruž se nikad nije razlijevao po licu ni maskara slijevala niz obraze. Upravo zato, poslušaj mamu kad ti kaže kako bi prije nanošenja ruža na usne mogla staviti malo pudera u kamenu ili prahu i nakon nanošenja ruža otisni poljubac u maramicu.

4. Zaboravi na make up tutorijale


Žao nam je što ti moramo to saopćiti, no možda svaki beauty trik koji izvode vizažistice na YouTube filmovima neće izgledati jednako dobro i na tebi. Ako ne znaš povećati usne ružem i olovkom poput tih djevojaka, predlažemo da odustaneš od te namjere i ruž uredno nanosiš unutar linija svojih usana. To će također spriječiti razlijevanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.