Kaput - kukuljica: Kako ga nositi?

Foto:

S POVRATKOM mode u stilu šezdesetih, na velika vrata vratio se i takozvani kaput - kukuljica.

"Cocoon coat" ima blago zaobljena ramena, širi se u struku te sužava u donjem dijelu pa ga je stoga u isto vrijeme i jednostavno i komplicirano za nositi. Zašto? Dok daje osjećaj potpune ugode koju može pružiti rijetko koji elegantni komad, potpuno sakriva struk i ženske obline te narušava "idealne proporcije".

Kaputi - kukuljice odlično izgledaju uz tamne najlonke, štikle i haljine, hlače cigaret-kroja u kombinaciji sa salonkama niskih potpetica te uskim military hlačama, širokim vestama i glomaznim čizmama.



Kome najbolje stoji?

Ovaj kaput idealan je za visoke mršavice, djevojke dječačke građe te cure s građom jabukolika tipa jer će u svakom slučaju naglasiti njihov najbolji dio - vitke noge.

Tko ga treba izbjegavati?


Djevojke krupnije građe koje će ovakav kaput još više "zaobliti", niske djevojke s oblinama te djevojke kruškolike građe. Svim ovim tipovima puno će bolje pristajati strukirani modeli koji prate liniju tijela.

Ipak, ako si odlučna u namjeri da kupiš ovakav kaput, pripazi da bude savršeno skrojen te da nije predugačak kako ne bi potpuno "progutao" tvoju figuru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.