Kontracepcija i ostale "lagane" teme: O čemu pričati na prvom spoju?

Foto: Michael Kors

RAZGOVOR na prvom spoju može biti kompliciran: o čemu pričati? O čemu ne pričati? Znanost ima odgovore.
 
Umjesto o filmovima, pričajte o putovanjima
 
U istraživanju poznatog autora Richarda Wisemana, otkriveno je kako je samo 9 posto parova, koji su na prvom spoju pričali o filmovima poželjelo i drugi spoj, dok je 18 posto koji su pričali o putovanjima poželjeli ponovno vidjeti drugu osobu.

Nije važno o čemu pričate, važno je kako o tome pričate
 
Stručnjaci kažu kako je najvažnije održati ravnotežu. Nije dobro biti previše dominantan, ali nije dobro ni pustiti sugovornika da bude previše dominantan. Važno je pronaći zlatnu sredinu - ako svatko priča u podjednakoj mjeri, razgovor će biti puno uspješniji nego ako dominira jedna osoba.
 
Dijelite tajne
 
Ako mu kažeš nešto privatno o sebi, to će izazvati reakciju i on će osjetiti bolju povezanost s tobom, nego ako pričate o općenitim stvarima. Naravno, treba odabrati tajnu koja nije previše intenzivna za razgovor na prvom spoju. 
 
Pričajte o kontroverznim stvarima
 
O spolnim bolestima, kontracepciji i abortusu... Dobro ste čuli - upravo to savjetuju znanstvenici. Razlog tome je činjenica da su ispitanici na jednom testiranju upravo takve razgovore ocijenili jako stimulirajućim, što je učinilo spoj puno zanimljivijim. 
 
Važno je da volite pivu
 
Jedno je istraživanje imalo za cilj saznati koliko su ispitanici spremni na seks na prom spoju, a kao filter su koristili jednostavno pitanje: "Voliš li pivu?" Čak 60 posto ispitanika koji su rekli da vole pivu, rekli su i da su spremni spavati s osobom na prvom spoju.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.