Korisni savjeti za preuređenje malih prostorija

Foto: weheartit

AKO uskoro planiraš preurediti neki manji prostor u svom domu, donosimo nekoliko korisnih savjeta.

1. Organiziraj se
 
Ključ svega je organizacija, koja u ovom slučaju podrazumijeva da se riješiš svih stvari koje ti ne trebaju. Nema više "možda će mi ovo poslužit koji put". Čim počneš s takvim izjavama, znači da ti te stvari neće trebat. Prodaj ih ili doniraj te kreni dalje.
 
2. Višenamjenski namještaj
 
Pri odabiru namještaja kombiniraj ljepotu i funkciju. Razmisli o krevetu s ladicom ispod, kauču na izvlačenje, noćnom ormariću s ladicama itd. Prije nego bilo što izabereš, misli o tome što taj komad može još učiniti za tebe, osim lijepo izgledati.
 
3. Svjetlo
 
Svjetlo je ključno za stvaranje manjeg prostora vizualno većim. No, tome će poslužiti i ogledala na zidovima, koja su u isto vrijeme dekorativna, ali i reflektiraju svjetlost u prostor. I ne moraš odlaziti u kupaonicu da bi popravila šminku. Savršeno!
 
4. Razmišljaj vertikalno
 
Neka tvoj izbor budu visoki ormari, komode i police. Također, pri odabiru zavjesa, vodi računa o tome da ih objesiš što bliže stropu, kako bi vizualno povećala visinu prostora.
 
Pssst! Zlatno pravilo odijevanja glasi: manje je više. Time se nije loše voditi i u uređenju interijera. Biraj paletu boja koja je jednostavna te investiraj u bezvremenske komade. Također, pozabavi se detaljima koji idu uz svako godišnje doba.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.