Ljetna smjena u kozmetičkoj torbici: Koje stvari treba izbaciti, a koje ubaciti

LJETNA njega kože uvelike se razlikuje od zimske, i to ne samo zbog pojačanog izlaganja suncu. U toplijim danima koža nam se jače znoji i masti, a sklonija je i boranju i mrljama od sunca pa je prijeko potrebno zamijeniti preparate koje smo koristili u zimskim danima onima koji će nam pomoći da izgledamo besprijekorno cijelog ljeta.

1. Masna krema van, hidratantna unutra!

Bez obzira na tip kože, vrijeme je da se masne kreme za lice zamijene nešto nježnijim hidratantnim varijantama. Osjećaj suhe kože na koju se žene često žale zapravo je dehidriranost, pa će hidratantna krema, ako imaš masnu T-zonu i mitesere, svakako biti puno bolji izbor za tvoje lice, posebno u ljetnim mjesecima.

2. Teški puder van, matirajući puder ili BB krema unutra!


Teški puderi loš su izbor za tople dane iz dva razloga: ružno izgledaju na licu koje se znoji i sprečavaju koži da diše pa tako često dovode do stvaranja mitesera i prištića. Teške pudere zamijeni laganim puderima sa svojstvom matiranja ili revolucionarnim BB kremama koje će tvom izgledu dati savršen "no make up look".

3. Masno mlijeko van, gel za čišćenje unutra!

Imaš li problema s masnom T- zonom, čim krenu topliji dani, razmisli o promjeni sredstva za čišćenje lica. Nemasni gelovi odlično će očistiti prašinu, znoj i ostatke šminke s lica, a usto će ga i lagano matirati.

4. Obični tuš i olovka van, vodootporni proizvodi unutra!

Cure se često žale da im se u ljetnim danima šminka preslikava na kapke, no to se lako može izbjeći ako klasične proizvode zamijeniš onima koji su vodootporni. Mnogi kažu da je vodootporne kozmetičke preparate teško skinuti, no uz pomoć blazinice i malo baby ulja sav će make up u trenu nestati s tvojih očiju.

5. Krema bez faktora van, krema sa zaštitnim faktorom unutra!


To što još uvijek nemaš bore ne znači da ne trebaš spriječiti njihovo prerano pojavljivanje. Izlaganje suncu utječe na pucanje kolagena u koži i stvaranje prvih bora pa je jako važno da nabaviš dnevnu kremu za zaštitnim faktorom jer je štetni utjecaj sunca na kožu uvijek isti, bez obzira na to ležiš li na plaži ili se šećeš po gradu.

6. Puder u kamenu van, bronzer unutra!

Mnoge djevojke ne idu nigdje bez svog pudera u kamenu, no u ljetnim mjesecima važno je zamijeniti ga bronzerom. Čak i ako nisi bila na bazenu ili se sunčala na terasi, tvoje je lice zbog šetanja po gradu barem malo tamnije nego što je bilo u zimskim mjesecima pa će ti bronzer u nekoj lijepoj svjetlijoj nijansi dati zdrav izgled i lagano preplanuli ten.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.