Mini detox nakon Božića: Što danas možeš napraviti za svoje lice i figuru

Foto:

PREJEDANJE božićnim specijalitetima i ispijanje kuhanog vina ne utječe loše samo na tvoju figuru, već i na kožu lica. Pogotovo ako si puno vremena provela u zadimljenim prostorijama, s ljudima koji puše.

Naravno, ne želimo reći da se danas trebaš odreći sve blagdanske hrane i baciti se na žustri trening, no ovih 5 stvari svaka od nas može napraviti te tako ubrzati metabolizam te izgledati i osjećati se bolje.

1. Tokom dana ispijaj litru i pol vode u kojoj se nalazi i malo svježe iscijeđenog limuna

2. Izmorenu kožu lica nahrani hranjivom maskom - ako nemaš kupovnu, jednostavno je napravi od jogurta, malo banane i žličice meda ili maslinovog ulja pomiješanog sa žutanjkom.

3. Pođi u žustru šetnju - pola sata biti će dovoljno, a ako imaš slobodnih sat vremena, provedi ih u ugodnoj šetnji na svježem zraku. To će ti pomoći da se riješiš nadutosti i ubrzaš metabolizam, a koža će ponovno izgledati zdravo.

4. Pojedi voće. Znamo da vjerojatno misliš - "Tko bi jeo voće uz sve ove kolače?", no vjeruj nam - vitamini su ti itekako potrebni. Naranča i mandarine odličan su izbor jer su pune vitamina C.

5.Napravi 30 skokova jumping jack (krećeš sa skupljenim nogama i rukama i zatim širiš noge a ruke križaš iznad glave i tako 3 puta). To će potaknuti cirkulaciju i vratiti boju u tvoje obraze.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.