Možeš ti i bolje: Pet stvari koje ti govore da su tvoji kriteriji preniski

"Muškarci su jednostavno takvi" rečenica je kojom se služe gotovo sve djevojke koje se boje tražiti ono što im pripada i kojom se opravdavaju neoprostivi muški postupci. Ne, nisu svi muškarci takvi, a ponašanje koje ti ne odgovara ne moraš trpjeti.

Oštro kritiziranje

Muškarci razgovaraju prilično oštro jedni s drugima, ali svaki pametan zna da to nije način na koji se komunicira sa ženama. Nemoj dopuštati da te kritizira čisto zato što je njemu dosadno pa je svoj fokus prebacio na tebe i tvoje mane. Jedno je kad dijeli konstruktivnu kritiku zato što želi da poboljšaš određeni aspekt svoga života, a drugo kad ti to govori zato što želi da se osjećaš loše kako bi te lakše mogao kontrolirati.

Želi u troje

Ljudi su podijeljenog mišljenja glede ove teme, ali većina ne pristaje na dovođenje treće osobe u krevet. Ovo ne predstavlja problem kad takve misli zadržava za sebe i ne namjerava ih realizirati. Na kraju krajeva, tko mu brani da mašta koliko ga je volja?! No počne li te nagovarati i gnjaviti, zapravo te traži dopuštenje za prijevaru.

Misli da dramatiziraš… Oko svega

Počne li tvoj muškarac instinktivno prevrtati očima svaki put kad se uzrujaš ili kad poželiš razgovarati o nečem ozbiljnom, s vremenom će zdrava komunikacija u vezi nestati. Ako te tretira kao "kraljicu drame" i tjera te da se osjećaš glupo kad te nešto izbaci iz takta, to ne znači da se ne želi svađati, već ti time daje do znanja da mu nije dovoljno stalo te da mu se oko vaše veze ne da pretjerano truditi.

Ne želi razgovarati o tvojim problemima i ciljevima

Počneš li mu pričati o nedavnoj svađi koju si imala sa šefom, a od njega zauzvrat dobiješ siromašan "Joj, grozno" odgovor, vjerojatno se radi o tome da mu se ne da rješavati tvoje probleme. Njegova mudra riječ, dvije o onom što te muči stvarno ne bi škodile. Možda je to stresna tema o kojoj se treba razmišljati puno, ali ti nisi u vezi s 8-godišnjakom koji ne zna slušati i s vremena na vrijeme biti rame za plakanje.

Zove rijetko

Nisi više u srednjoj pa te ni igrice tipa "Tko će prvi nazvati" ne zabavljaju. Ne prihvaćaj muškarca čije pozive neprestano moraš dugo čekati. Za to uvijek postoji prilika, tako da "Nemam vremena" nije dovoljno dobra isprika, jer potrebno je manje od pola minute da ti se javi barem porukom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.