Najčešće pogreške koje radimo kad je u pitanju motivacija

Foto: weheartit

KAD je u pitanju motivacija i ovdje često griješimo. Donosimo tri najčešće pogreške.

1. Postavljanje ljestvice prenisko
 
"Dat ću sve od sebe" ne zvuči toliko loše, no nije vrlo motivirajuće. "Ova vrsta zavjeta je zapravo vrlo nejasna, pa je vrlo vjerojatno da ćete odugovlačiti s tim što je više moguće, a rezultat će na kraju biti osrednji ili razočaravajući", piše MSN. Rješenje? Postavi si jasne i izazovne ciljeve te si odredi vremenski rok, to će ti pomoći da se još više usredotočiš i povećaš svoj trud. "Usredotočite se na tri do pet ciljeva u isto vrijeme. Više od toga nije moguće ostvariti onako kako treba."
 
2. Testiranje snage volje
 
Ljudi dnevno troše tri do četiri sata na odupiranje od stvari koje žele i na taj način se prenaprežu, zbog čega često "izgore". "Kad je snaga volje na minimumu, nesposobni smo donositi kompliciranije odluke pa donosimo one koje nam se taj tren čine najlakše. Rješenje? Pokušaj izbjeći neka od tih iskušenja, što je više moguće. Kad uspiješ, nagradi se nečime što želiš. Također, za ojačavanje snage volje, potrebna je što kvalitetnija prehrana i dobar san.
 
3. Cilj: Ugoditi drugima
 
Sva energija i odlučnost koju si imala dok si određivala svoj cilj, mogla bi izblijediti, ako su tvoju motivaciju potaknule pogrešne stvari. Ako je ona potaknuta vanjskim razlozima, manja je vjerojatnost za uspjeh. Bitno je da je to ono što ti želiš, takva motivacija je najbolja.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.