Naši najdraži proizvodi za kosu: Što koriste cure iz redakcije Index Rougea

Foto: Privatne fotografije, Ilustracija Index

NAKON članka o našim omiljenim make up proizvodima, dobili smo brojne zahtjeve da fotkamo i svoje najdraže proizvode za kosu! S obzirom da je redakcija Index Rougea "dugokosa", savjeti za održavanje lijepe kose stalno se izmjenjuju, a trenutno najviše volimo ove proizvode:

Dina Plevnik, glavna urednica

Obožavam dugu kosu pa je moja kupaonica uvijek prepuna različitih kozmetičkih proizvoda, no dok uvijek volim isprobati novi šampon ili proizvod za stiliziranje - nekim sam stvarima vjerna već godinama. Proizvode Aussie otkrila sam prije 8 godina na jednom putovanju i od taga gnjavim sve frendice da mi donose 3 Minute Miracle regenerator kad god idu na put. Kosa mi je poprilično zdrava i sjajna, no uvijek patim na volumen pa tako u kupaonici obavezno imam Batiste šampon za tamnu kosu i Pantene sprej za volumen koji odlično obavljaju svoj posao. Uvijek koristim L'Orealove šampone, a trenutni favorit mi je "Fibralogy" za tanku kosu. Za večernje izlaske, na "gotovu frizuru" našpricam malo Kerastaseovog spreja "Chroma Cristal" za sjaj. Najveće otkriće ipak mi je Philipsova fen/četka uz pomoć koje svaki dan mogu imati lijepu isfeniranu kosu.

Ena Domić, zamjenica urednice



Moram priznati da sam se i ja vrlo brzo navukla na Aussie proizvode za njegu kose, a preporuku sam dobila od Dine. Iako ćete u dućanima naći više linija, za različite potrebe kose, meni su se kao najbolji pokazali šampon Aussome Volume i 3 Minute Miracle Colour regenerator. Posebno bi istaknula ovaj posljednji kao jedini proizvod koji moju suhu i tanku kosu nakon pranja doista transformira u puniju i sjajniju. Iako je skuplji od ostalih regeneratora na policama (60 kuna), doista vrijedi svaku lipu. Također, Nivein Volume Sensation sprej odličan je za učvrščivanje svih zamišljenih frizura - od potpuno ispeglane kose, repa do valovite kose, a provjereno može izdržati cijeli izlazak.


Marta Jevtić, novinarka



Moji najdraži proizvodi za kosu već dugo vremena su šamponi i regenaratori australske marke Aussie, a trenutno koristim Luscious Long liniju koja dugoj kosi daje zdravi sjaj i podatnost. Svakodnevno koristim Macadamia ulje za obnavljanje i zaštitu koje ima predivan miris i ne masti kosu, a za oblikovanje i volumen odabirem Got2B Megalomania lak i puder u spreju. Imam zdravu, dugu kosu kojoj nisu potrebni posebni tretmani, pa je ovih nekoliko proizvoda sasvim dovoljno za lijepu i urednu frizuru svaki dan.

Andrea Andrassy, novinarka i kolumnistica (Dnevnik gradske cure)



Moj najdraži "proizvod" za kosu je moja frizerka Jelena koja brine o njoj i spašava ju nakon što se ja zaigram i napravim neku glupost. Kad kosu perem sama, koristim Lushov šampon Big s morskom soli. Imam puno kose i poprilično je teška, a on ju diže od korijena i miriši najljepše na svijetu. Od regeneratora koristim bilo što što mi padne pod ruku, jer ga stavljam jako malo. Unatrag godinu dana sam otkrila i da sam zaljubljena u Batisteov šampon za suho pranje - našpricaš, držiš nekoliko minuta, protreseš ručnikom i imaš čistu kosu. Ne može nadomjestiti pranje, ali spašava u situacijama kad juriš s jednog mjesta na drugo i nemaš sat i pol za pranje, sušenje, peglanje...


Josipa Uzelac, fotografkinja



Što se tiče njege kose, nemam šampone i regeneratore kojima sam vjerna već koketiram svaki put s nekom drugom markom, iako sam s Keune nekako najzadovoljnija. Obavezno jednom tjedno okupam kosu kokosovim i ricinsovim uljem. Kokos navodno hrani kosu, pogotovo vrhove, a od ricinusovog raste, tako kažu, a ja volim vjerovati u takve priče.

Dalia Mihaljević, novinarka



Imam dugu i tanku kosu koja se vrlo lako zapetlja, stoga joj pridajem veliku pažnju i posebno biram proizvode za njegu kose. Nakon svakog pranja obavezno stavljam L'Orealovu masku koja zaista rješava moj problem suhih vrhova, a nakon feniranja obavezno koristim Moroccanoil – arganovo ulje od kojeg mi je kosa mekana i sjajna i lako se raščešljava. Moroccanoil je otkriće nakon kojeg su mi sva ostala ulja za kosu pala u drugi plan. Isto tako, još bih posebno izdvojila Label M proizvode za kosu od kojih mi je najdraži šampon za suho pranje, brza pomoć koja zaista djeluje. Njihove proizvode volim jer super obnavljaju i osvježavaju moju kosu.

Rea Matas, kolumnistica (Let's talk about sex)



Za pranje kose koristim šampon brenda LA ROCHE. Nakon višegodišnje borbe s masnom kosom počela sam koristiti ovaj šampon koji dubinski čisti i oslobađa vlastište i napokon sam zadovoljna učinkom. Regenerator Syoss idealan je za obojenu kosu jer je čini živom, olakšava češljanje i izbljeđivanja boje. Suhe vrhove njegujem silikonom za kosu i sprejom koji štiti od utjecaja sunca branda KEUNE. I na kraju, ne mogu bez neizbježne formule Schwarzkopfovog trovremenskog Tafta, laka za kosu zbog kojeg moja frizura drži cijelu večer.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.