Foto: Screenshot Video
RAJČICE držiš u plastičnim vrećicama u hladnjaku? Misliš da se u zamrzivaču hrana ne može pokvariti? Ostatke naručene hrane jedeš i nakon 5 dana? Krivo, krivo, KRIVO!
Portal Digg tvrdi kako velik broj ljudi čuva hranu na potpuno kriv način te tako povećava rizik od trovanja i raznih oboljenja, ali i bespotrebno baca novac u vjetar zbog silne hrane koja tako propada.
Daniella Urdinalz potrudila se i napravila odličan "tapestry" (digitalnu priču) koji nam pomaže da zapamtimo pravila pravilnog skladištenja hrane. Evo nekih stvari koje smo naučili:
- svo voće i povrće ne smije se držati zajedno
- avokado, banane, rajčice, kruške i nektarine i šljive ispuštaju plinove koji ubrzavaju proces truljenja
- drži ih odvojeno i van frižidera
- navedeno voće i povrće nemoj držati ni u plastičnim vrećicama
- ostaci od dostave u frižider mogu ići tek sat ili 2 nakon obroka (kad se ohlade) te trajati najviše 4 dana
- Mlijeko u zamrzivaču može trajati 1 mjesec, maslac 1 godinu, jaja 1 godinu, svježa riba 3-6 mjeseci, svježa perad 6-8 mjeseci, keksi 18 mjeseci
- Ima li tvoja Tupperware posuda na dnu broj "7", moguće je da sadrži nezdravu BPA plastiku
Doznaj još savjeta za čuvanje hrane iz ove odlične video priče! Za svaku novu rečenicu, mišem klikni na video.