Neka i ovog Uskrsa tvoje pisanice budu najoriginalnije

Foto: weheartit, bitzngiggles, a nightowlblog, Pinterest

KAKO bi i ove godine svoju obitelj i prijatelje iznenadila originalnim pisanicama, mi ti donosimo nekoliko odličnih ideja.

1. Kristalna jaja
 
Ako si se ovog Uskrsa odlučila za plastična jaja, ovo je ideja koju moraš isprobati. Sve što ti je potrebno jest što zrnatija sol, koju ćeš staviti u dovoljno veliku zdjelu. Na papirnati tanjurić istisni ljepilo. Jedna je opcija da kistom naneseš ljepilo na jaje, a druga jednostavnija, da jaje umočiš u ljepilo, izaberi sama. Zatim stavi jaje u posudu sa soli te ju žlicom počni nanositi po cijeloj njegovoj površini. Ostavi 30-45 minuta da se jaje posuši. Na isti ti način umjesto soli ti mogu poslužiti i šljokice.
 
 
2. Crte i uzorci
 
Ako danas nemaš previše vremena za bojanje, donosimo jednu brzu i zanimljivu tehniku. Za nju su ti potrebna tvrdo kuhana jaja, na koja ćeš zatim omotati obične gumice za kosu po želji (mislimo na one koje se koristi i na teglama za pekmez). Nakon toga, umoči jaja u željenu boju. Kad ih izvadiš, pažljivo ukloni gumice. Uz malo truda, doista možeš dobiti zanimljive uzorke, za koje tvoji gosti neće vjerovati da si ih tako lako napravila.
 
 
3. Pisanice mrkve
 
No, ako ipak imaš nešto malo više vremena, pisanice mrkve će te oduševiti. Jaja prvo oboji u narančastu boju. Bit će ti potrebna i nešto deblja zelena tkanina, koju ćeš prvo izrezati na trake debljine 2,5 cm, a zatim ćeš još svaku traku na jednom kraju izrezati na resice. Traku zatim dobro umotaj i zalijepi po potrebi, najbolje vrućim ljepilom. Ljepilom se posluži i kako bi tkaninu učvrstila na vrh jaja. Tvoje originalne pisanice su gotove.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.