Nemoj dobiti otkaz: Ova aplikacija briše tvoje neugodne objave na društvenim mrežama

Foto: weheartit

OVO će mnogima itekako koristiti.

Ako si se ikada našla zabrinuta zbog starih objava na popularnim društvenim mrežama, za koje te strah da će te progoniti, a nemaš vremena za ručno brisanje istih, donosimo ti odlične vijesti.
 
U tome bi ti mogla pomoći jedna nova aplikacija, koja je simbolično dobila ime Clear. Ona se naime povezuje s tvojim Facebook, Twitter i Instagram računom te analizira njihovu povijest, a zatim filtrira prikupljeni materijal.
 
Za aplikaciju je zaslužan Ethan Czahor, koji je zbog uvredljivih objava na Twitteru, bio prisiljen dati ostavku svega 48 sati nakon što je dobio posao. Aplikacija prepoznaje uvredljive postove na temelju ključnih riječi, kao što su npr. psovke, ali i ciljane društvene skupine kao što su žene i homoseksualci. 
 
Czahor tvrdi kako je za spominjanje ovih skupina vjerojatnije da će se govoriti u stereotipnim oblicima. "Bilo to dobro ili loše, vjerojatno biste kod takvih stvari trebali baciti još jedan pogled na njih", otkrio je.
 
Iako tekstovi nisu jedina vrsta potencijalno problematičnih objava, slike i video materijali također su u Ethanovom planu, prilikom eventualnog proširenja aplikacije.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.