Neobavezni seks podiže samopouzdanje, ali nije za svakoga!

Foto: Tom Ford

NEOBAVEZNI seks postaje sve popularniji, no ne paše svima jednako.

Posljednjih godina, brojna se istraživanja bave ovom temom, a posljednje u nizu otkrilo je kako seks bez obaveza nije za svakoga.  Rezultati istog objavljeni su u časopisu "Social Psychology and Personal Science" te su otkrili kako je neobavezni seks sve popularniji među mlađom populacijom te da može itekako pozitivno utjecati na ljude, ali samo one koji su svjesni u što se upuštaju i koje su posljedice.
 
Oni ispitanici, koji spadaju u tu grupu, izjavili su kako se nakon takvog seksa osjećaju odlično, bolje raspoloženi te im se povećava osjećaj samopouzdanja. S druge strane takva se vrsta odnosa nipošto ne preporuča onima koji su po prirodi emotivniji te se brzo vežu uz ljude, jer ovakav odnos neće biti iznimka, koliko god se trudili.
 
"Naše istraživanje pokazuje kako seks bez obaveza ne mora nužno biti loš, kako su pokazala neka ranija istraživanja. Nekima može itekako poboljšati kvalitetu života, no oni moraju biti svjesni da takav odnos rijetko kad prelazi u nešto stabilnije", zaključak je istraživača.
Komentare možete pogledati na ovom linku.
 
Komentare možete pogledati na ovom linku.